Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στην κόψη του ξυραφιού έξι "μεγάλοι"

Επικίνδυνες οι σημερινές επαναληπτικές συναντήσεις για έξι ομάδες Α' Εθνικής

"Ζόρικα" είναι τα πράγματα για τους μεγάλους σήμερα στις ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας για τη φάση των 16. Εξι ομάδες από τα "σαλόνια" είναι στην... κόψη του ξυραφιού και θα πρέπει να ιδρώσουν αρκετά για να πάρουν την πρόκριση. Ας δούμε αναλυτικά τα σημερινά ζευγάρια:

"Μισή" η ΑΕΚ

Αναμφίβολα το κυριότερο ματς θα γίνει στο "Νίκος Γκούμας", όπου η ΑΕΚ κουβαλά στην "πλάτη" της δυο ζητήματα. Πρώτο το 1-2 του πρώτου αγώνα στην Ξάνθη και δεύτερο τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Ντουμίτρι Ντουμιτρίου δε θα έχει στη διάθεσή του μισή ντουζίνα παίκτες. Τιμωρημένοι είναι οι Νικολαϊδης, Κατσαβός, Κασάπης, Βλάχος, τραυματίες οι Κοπιτσής, Ντόμπος ενώ αμφίβολος είναι και ο Μαχαιρίδης. "Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όμως παρά τις ελλείψεις πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση. Είναι ώρα να δείξουν την αξία τους οι παίκτες του πάγκου", τόνισε ο Ρουμάνος κόουτς του δικεφάλου. Το ματς θα αρχίσει στις 7μμ και θα μεταδοθεί από την ΕΤ-1.

Ρουτίνα για ΠΑΟ

Δυο ομάδες Α' εθνικής θα κοντραριστούν στον Κορυδαλλό. Η Προοδευτική, που... σχόλασε τον Νίκο Κόβη και χρέη προπονητή θα κάνει ο μάνατζερ Μάριο Μπόνιτς. Στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ η απουσία του Κώστα Φρατζέσκου μπορεί να είναι αισθητή, όμως το 3-1 της Τούμπας δείχνει ασφαλές.

Αμφίρροπο αναμένεται και το ματς στη Νεάπολη ανάμεσα στον Ιωνικό και τον Εθνικό. Το 0-0 του Καραϊσκάκη αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς, όμως οι γηπεδούχοι σίγουρα έχουν το πάνω... πόδι.

Στο Ολυμπιακό στάδιο ο Παναθηναϊκός θα δώσει έναν αγώνα... ρουτίνας κόντρα στον ακριτικό Ορέστη Ορεστιάδας. Το 2-0 των "πρασίνων" στον Εβρο δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για το ποιος θα περάσει στην επόμενη φάση του θεσμού.

Χωρίς Τεννέ ο Απόλλωνας

Σκούρα τα πράγματα για τον Απόλλωνα στην Αλεξανδρούπολη. Η "ελαφρά ταξιαρχία" πρέπει να ανατρέψει το εις βάρος της 0-2 από την ψυχρολουσία της Ριζούπολης. Παρελθόν θεωρείται ο Μπάμπης Τεννές που "πλήρωσε το μάρμαρο" από τις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις των "κυανόλευκων".

Στην Καλαμάτα η "μαύρη θύελλα", με υπηρεσιακό προπονητή τον Δημήτρη Τσάκωνα, θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν, ώστε να πάρει την πρόκριση από τον ΟΦΗ. Το 1-0 "προίκα" των Κρητικών από το πρώτο ματς δείχνει ατού, αφού οι Πελοποννήσιοι βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο.

Υπερπροσπάθεια πρέπει να καταβάλει και η Καβάλα μια και το 0-3 στην Καλαμαριά από τους "Πόντιους" μάλλον τους δείχνει την... έξοδο από τον θεσμό.

Η Παναχαϊκή του Σταύρου Διαμαντόπουλου έχασε 0-1 στη Λάρισα από τον Απόλλωνα, όμως έχει τα φόντα στην Πάτρα να πάρει την πρόκριση από τον αδύναμο αντίπαλο της Γ Εθνικής. Πιο δύσκολο το έργο για τον Αθηναϊκό που ηττήθηκε επίσης 0-1 από την Εδεσσα, ενώ τα ίδια ισχύουν και για τον Πανηλειακό που έχασε με το ίδιο σκορ στο Αιγάλεω.

Αμφίρροπο παιχνίδι αναμένεται να γίνει και στο Αγρίνιο. Ο Παναιτωλικός με το 0-0 στις... αποσκευές του από τη Βέροια (παύθηκε ο Σόριν Κίρτσου) θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό.

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν τα παιχνίδιαΝίκης Βόλου - Σέρρες (1-2), Καρδίτσας - Αγρ. Αστέρα (0-1). Τα ματς αρχίζουν στις 2.30μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ