Κυριακή 7 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Μάχες για Ευρώπη και σωτηρία

Στη Νίκαια συγκεντρώνεται σήμερα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της 13ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής, όπου ο γηπεδούχος Ιωνικός υποδέχεται τον Ηρακλή.

Και οι δυο ομάδες έχουν κοινούς στόχους που μεταφράζονται στο να καταφέρουν να εξασφαλίσουν την έξοδο στην Ευρώπη. Ετσι λοιπόν, η σημερινή τους μονομαχία παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Η ομάδα του Γιάτσεκ Γκμοχ, μετά τις δυο απανωτές ήττες από Ολυμπιακό και Προοδευτική, ξαναγύρισε στο δρόμο των επιτυχιών με μια σπουδαία νίκη εκτός έδρας επί της Καβάλας. Αυτό θέλει να συνεχίσει και σήμερα, εκμεταλλευόμενη και το πλεονέκτημα της ισχυρής της έδρας.

Από την άλλη όμως, οι Θεσσαλονικείς του Γιώργου Παράσχου, έχουν δείξει ουκ ολίγες φορές φέτος ότι είναι ικανοί για το καλύτερο αν βρεθούν στη "μέρα τους". Αλλωστε μια εκτός έδρας νίκη επί του βασικού τους αντιπάλου στο κυνήγι για την έξοδο στην Ευρώπη θα τους δώσει "άλλον αέρα" για τη συνέχεια.

Ευκαιρία για ρεφάρισμα από τον αποκλεισμό του Κυπέλλου ψάχνει η ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια με αντίπαλο τον Εθνικό, όπου οι γηπεδούχοι αναμένεται να έχουν εύκολο έργο. Με την επιστροφή των Νικολαϊδη, Κατσαβού, Κασάπη η Ενωση μάλλον δεν πρόκειται να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στους Πειραιώτες.

Εύκολο απόγευμα περιμένει και τον Παναθηναϊκό, που αντιμετωπίζει στο Ολυμπιακό Στάδιο την Καβάλα, θέλοντας να κερδίσει το χαμένο έδαφος μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Απόλλωνα Αθηνών, που μετά την παραίτηση του Μπάμπη Τεννέ από την τεχνική ηγεσία ψάχνει τον καλό εαυτό των πρώτων αγωνιστικών. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι θέλουν τους τρεις βαθμούς, που θα τους ανεβάσουν ακόμα ψηλότερα στη βαθμολογία.

Κρίσιμα παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής και για τη μάχη της... σωτηρίας.

Στη Ν. Σμύρνη ο Πανιώνιος, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, θέλει τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στην Προοδευτική που προέρχεται κι αυτή από εντός έδρας ήττα από τον Πανηλειακό.

Ντέρμπι ουραγών στην Καλαμάτα, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Αθηναϊκό κάνοντας την ύστατη προσπάθεια για να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής: Ιωνικός - Ηρακλής, ΑΕΚ - Εθνικός, Παναθηναϊκός - Καβάλα, ΟΦΗ - Βέροια, ΠΑΟΚ - Απόλλων ΑΘ., Πανιώνιος - Προοδευτική(17.00 SUPERSPORT). ΔΕΥΤΕΡΑ: Σκόντα Ξάνθη - Παναχαϊκή (15.00 SUPERSPORT).

Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 15.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ