Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΔΑΝ
Η Μαντλίν Ολμπράιτ στο πλευρό των... ανταρτών!

ΚΑΜΠΑΛΑ.-

Πρωτοφανής για τα αμερικανικά δεδομένα συνάντηση με τον αρχηγό των ανταρτών του "Απελευθερωτικού Λαϊκού Στρατού του Σουδάν", Τζον Γκάρανγκ, είχε χτες στην Ουγκάντα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ.

Σε μια προσπάθεια να εντείνει ακόμη περισσότερο τον κλοιό των οικονομικών και άλλων κυρώσεων σε βάρος της χούντας φανατικών ισλαμιστών του Σουδανού στρατηγού Ομαρ Ελ Μπασίρ, αλλά και να εγκαθιδρύσει ακόμη περισσότερο την αμερικανική επιρροή στη "Μαύρη Ηπειρο", η Ολμπράιτ προκάλεσε χτες έκπληξη πραγματοποιώντας συνάντηση με τον ηγέτη των ανταρτών Τζον Γκάρανγκ και άλλα στελέχη της ανταρτικής οργάνωσης.

"Τα μέλη αυτής της οργάνωσης, όχι μόνον αντιτίθενται στο Εθνικοαπελευθερωτικό Μέτωπο της σουδανικής κυβέρνησης, αλλά προσπαθούν να βάλουν το θεμέλιο ενός νέου Σουδάν, όπου οι άνθρωποι κάθε πίστης και πολιτισμού θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους για την ανοικοδόμηση αυτής της χώρας" σημείωσε η Μ. Ολμπράιτ, επιχειρώντας να δώσει στους δημοσιογράφους μία εξήγηση της ασυνήθιστης συνάντησής της, όχι μόνον με στελέχη του "Απελευθερωτικού Λαϊκού Στρατού του Σουδάν", αλλά και με την "Εθνική Δημοκρατική Συμμαχία", στην οποία συμμετέχουν και άλλες αντιπολιτευόμενες δυνάμεις που μάχονται κατά της δικτατορίας του στρατηγού Ομάρ Ελ Μπασίρ. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αποφάσισε να είναι η πρώτη υπουργός Εξωτερικών που συναντάται με αρχηγούς της σουδανικής αντιπολίτευσης, γιατί ήθελε να δείξει το ανώτερο επίπεδο αμερικανικής βοήθειας για αλλαγή στην πολιτική αφρικανικών χωρών (!)...

Από το περασμένο 48ωρο, η Μ. Ολμπράιτ πραγματοποιεί περιοδεία σε χώρες της Αφρικής δίνοντας υποσχέσεις οικονομικής - και άλλης... - βοήθειας στις κυβερνήσεις της Ουγκάντα, της Αιθιοπίας, της Ερυθραίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ