Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συντονίζονται οι άνεργοι

ΒΟΛΟΣ.-

Την κλιμάκωση του αγώνα και το συντονισμό του με τους ανέργους άλλων κλειστών εργοστασίων της περιοχής, αποφάσισαν σε γενική τους συνέλευση οι άνεργοι της "ΒΙΟΠΑΛ" του Βόλου, που εδώ και μήνες έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Οι άνεργοι της "ΒΙΟΠΑΛ" διεκδικούν την καταβολή επιδόματος Χριστουγέννων, ύψους 200.000 για κάθε άνεργο, τη συνέχιση της επιδότησης για όσο καιρό παραμένουν άνεργοι, την εξόφληση όλων των δεδουλευμένων και την επαναλειτουργία της επιχείρησης με πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης.

Επίσης καλούν τους ανέργους της "Βαμβακουργίας", της "ΤΕΟΚΑΡ" και της "ΠΡΙΜΕΡΑ" και άλλων κλειστών εργοστασίων σε κοινή σύσκεψη, όπου θα δημιουργηθεί Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, η οποία θα συντονίσει την πάλη για τη λύση των προβλημάτων, πραγματοποιώντας συλλαλητήρια στο Βόλο και στην Αθήνα, καθώς και άλλες κινητοποιήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη γενική συνέλευση των ανέργων της ΒΙΟΠΑΛ,, εκφράστηκε, διά στόματος του προέδρου του Α. Τυλιγάδα, η ουσιαστική αντίθεση του Εργατικού Κέντρου Βόλου στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ανέργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ