Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΣΥΝΕΔΡΙΟ" ΠΝΟ
Στο φως το όργιο νοθείας

Εκδικάστηκε χτες προσφυγή της ΠΕΜΕΝ. Πήραν μέρος στο συνέδριο όσοι "πρόφτασαν", δηλώνουν οι απολογητές της νόθας πλειοψηφίας!

Το όργιο της νοθείας που διαδραματίστηκε κατά τις δύο μέρες της "παρασυναγωγής", που ονόμασαν "συνέδριο" της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας,αποκαλύφθηκε σε όλο του το... μεγαλείο, χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, στη διάρκεια της εκδίκασης της προσφυγής που κατέθεσε η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών κατά της νομιμότητας του ψευτοσυνέδριου και ειδικότερα κατά του αυθαίρετου αποκλεισμού εκλεγμένων αντιπροσώπων. Η ΠΕΜΕΝ παρουσίασε αδιάσειστα στοιχεία.

Οι εκπρόσωποι της νόθας πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΝΟ δεν μπόρεσαν να αποκρύψουν την πλαστογράφηση που συντελέστηκε στη σύνθεση του "συνεδρίου", προκειμένου να συνεχιστεί στην ΠΝΟ μια πορεία που παραδίδει δεμένους πισθάγκωνα τους ναυτεργάτες στις εφοπλιστικές ορέξεις. Ο μάρτυρας υπεράσπισης της νόθας πλειοψηφίας κ. Καλεμάνης,πρόεδρος της Ενωσης Ασυρματιστών και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, στην ερώτηση πώς επιλέχθηκαν τα ονόματα των 13 αντιπροσώπων της ΠΕΜΕΝ που πήραν μέρος στο "συνέδριο", αφού η Ενωση εξέλεξε και έστειλε 23 αντιπροσώπους, έδωσε την εξής καταπληκτική απάντηση: "Οποιος είναι παρών, παίρνει την κάρτα συνέδρου, όποιος δεν προλάβει αποκλείεται"!Ανάλογα... επιχειρήματα πέταξε καθ' όλη τη διάρκεια της εξέτασής του!

Από την πλευρά της ΠΕΜΕΝ ο γραμματέας της Σάββας Τσιμπόγλου απέδειξε ότι ήταν "συνέδριο - μαϊμού", όπως το χαρακτήρισε, αφού το Σώμα συγκροτήθηκε από συνέδρους κατ' επιλογήν του γενικού γραμματέα της ΠΝΟ!

Τον κίνδυνο που διατρέχει και το επικείμενο Συνέδριο της ΓΣΕΕ να χαρακτηριστεί παράνομο αν λάβουν μέρος οι αντιπρόσωποι της ΠΝΟ που εκλέχθηκαν με τέτοιου είδους διαδικασίες, επισήμανε στην πρόεδρο του δικαστηρίου κ. Ασλάνογλου ο αναπληρωτής γραμματέας της ΓΣΕΕ Γιάννης Σταυρόπουλος."Με ευθύνη της πολιτείας και κάτω από τις εφοπλιστικές πιέσεις - υπογράμμισε - παραμένουν στο Καταστατικό της ΠΝΟ, αναχρονιστικές διατάξεις. Η δυνατότητα που νομίζει ότι έχει ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ να επιλέγει και να αποκλείει αντιπροσώπους αλλοιώνει τη συγκρότηση του Συνεδρίου και της ΓΣΕΕ, αφού είναι γνωστό ότι πολλά κρίνονται από έναν και δύο ψήφους".

Στο μεταξύ μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου εντελώς "συμπτωματικά" κυκλοφόρησε μια ανακοίνωση της Ενωσης Ναυτών, στην οποία ο πρόεδρός της αναφέρει ότι... αναγνωρίζει τη νόθευση της βούλησης των ναυτεργατών, όμως δε συμπαραστέκεται στα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, επειδή δε συμφώνησαν με την Ενωσή του για την εκλογή κοινού γενικού γραμματέα στην Ομοσπονδία!

Ο αγώνας των ναυτεργατών τόσο για τον εκδημοκρατισμό της ΠΝΟ όσο και για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα. Με κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" σημειώνουν: "Η μάχη για τον εκδημοκρατισμό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους συντονισμένους αγώνες με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής". Τα δύο σωματεία καλούν σε σύσκεψη μεθαύριο Σάββατο, στις 10 το πρωί, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους μαζικούς φορείς που δέχονται τις ολέθριες επιπτώσεις της "Κοινής Ναυτιλιακής Πολιτικής" της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της άρσης του καμποτάζ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαραίτητες οι αλλαγές στο καταστατικό της ΠΝΟ (2021-06-30 00:00:00.0)
Προς έκτακτο Καταστατικό Συνέδριο η ΠΝΟ (2013-12-18 00:00:00.0)
Απολογισμός στα μέτρα κυβέρνησης και εφοπλιστών (2002-11-12 00:00:00.0)
Θέλουν και αυτοί ...«κοινωνικό διάλογο» (2000-07-19 00:00:00.0)
Ακυρώθηκε το νόθο συνέδριο (1999-03-03 00:00:00.0)
"Μπλόκο" στην επιχειρούμενη νοθεία (1997-11-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ