Τετάρτη 19 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ
Θέλουν και αυτοί ... «κοινωνικό διάλογο»

Ο «κοινωνικός διάλογος» άνοιξε την «όρεξη» των εφοπλιστών. Βοηθός τους η δοτή πλειοψηφία στην Εκτελεστική της ΠΝΟ.  Σε θέση μάχης καλούνται οι ναυτεργάτες από ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ  

Η «καμπάνα» άρχισε να χτυπάει και για τα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών που είναι ναυτολογημένοι στα τουριστικά πλοία. Στην επίθεση, που έχουν εξαπολύσει ποντοπόροι και ακτοπλόοι εφοπλιστές ενάντια στα ναυτεργατικά δικαιώματα, εντάχτηκαν από χτες και οι εφοπλιστές των τουριστικών πλοίων, οι οποίοι έρχονται να αξιώσουν με τη σειρά τους από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ νέα υπερπρονόμια, ζητώντας να αρχίσει ...«κοινωνικός διάλογος» για την ανταγωνιστικότητα και των δικών τους πλοίων! Στο μεταξύ χτες οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ, που συγκροτούν την πλειοψηφία στην Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στη διάρκεια συνεδρίασης, απέδειξαν ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία για να παραδώσουν τους ναυτεργάτες δεμένους «χειροπόδαρα» στις εφοπλιστικές «ορέξεις». Προσκλητήριο αγώνα για να αποκρούσουν την εφοπλιστική και κυβερνητική επίθεση απευθύνουν στους ναυτεργάτες ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.

Ειδικότερα χτες η Ενωση Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων με «επείγουσα» επιστολή της προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, την οποία κοινοποιεί και στον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Γιάννη Χαλά, απαιτεί να προγραμματιστεί συνάντηση της Ενωσης με την ΠΝΟ, «προκειμένου να συζητήσουμε θέματα ανταγωνιστικότητας πλοίων του κλάδου, που έχουν σχέση με την επάνδρωση, την πρόταση εκπόνησης μελέτης για εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας και την εκπαίδευση των ναυτικών»! Η επιστολή αυτή έρχεται να αποδείξει πανηγυρικά ότι η μέθοδος του ...«κοινωνικού διαλόγου», που από προχτές έχει επιστρατευτεί από τον υπουργό Χρ. Παπουτσή με τη συνενοχή και των κυβερνητικών και εργοδοτικών συνδικαλιστών στην Εκτελεστική της ΠΝΟ, για να δοθούν νέα προνόμια στους ποντοπόρους εφοπλιστές, έχει «ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου» σε βάρος των ναυτεργατών.

Ωστόσο, αυτές οι εξελίξεις άφησαν «αδιάφορη» τη δοτή πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, η οποία να σημειωθεί ότι συνεδρίασε αμέσως μετά την ενημέρωσή της για τις προθέσεις της ΕΕΕΠ και μάλιστα χωρίς την παρουσία του Γ. Χαλά. Αρνήθηκε να συζητηθούν ακόμα και κάποιες εκτιμήσεις από την προχτεσινή πρώτη μέρα του ...«διαλόγου» και, χωρίς να προβάλλει έστω κάποιο πρόσχημα, εξέλεξε τους αντιπροσώπους της που θα συνεργαστούν με τους εκπροσώπους της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών σε επιτροπές εργασίας!

Η ΠΕΜΕΝ και ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, με κοινό δελτίο Τύπου, καταγγέλλουν τις ενέργειες της πλειοψηφίας στην ΠΝΟ και καλούν τους ναυτεργάτες «με αποφασιστικότητα να δώσουν τη μάχη για να αποκρούσουν τη νέα επίθεση και ταυτόχρονα να ανατρέψουν τους σημερινούς συσχετισμούς δύναμης στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι ναυτεργάτες να αποτινάξουν από το σβέρκο τους τη σαπίλα των εργατοπατέρων (2019-08-06 00:00:00.0)
Βλέπουν πιο καθαρά τους εχθρούς και τους φίλους (2009-06-17 00:00:00.0)
Αποφασιστική απάντηση στις εφοπλιστικές αξιώσεις (2003-09-11 00:00:00.0)
Προκλητικές αξιώσεις (1999-07-21 00:00:00.0)
"Τα κεφάλια μέσα"..! (1997-04-15 00:00:00.0)
Σε ρόλο "Πόντιου Πιλάτου" ο πρωθυπουργός! (1997-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ