Τετάρτη 19 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Δεσμεύτηκε για τις «καλές του προθέσεις»!

Τις «καλές προθέσεις» του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσή και τίποτα άλλο, εισέπραξε η αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τη σωτηρία και ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, κατά τη διάρκεια χτεσινής συνάντησης μαζί του! Αυτό, παρά το γεγονός ότι ο Χρ. Παπουτσής -με ένα μήνα καθυστέρηση - θα έδινε χτες απαντήσεις στα αιτήματα που του είχαν θέσει οι φορείς.

Αυτό όχι μόνο δεν έγινε, αλλά ο υπουργός, παρουσίασε σαν έργο τον ντόκο του Μώλου της ΔΕΗ στη Δραπετσώνα, που έχει ολοκληρωθεί από το 1990! Χώρος που ο υπουργός αποκαλύφθηκε ότι δε γνώριζε ότι από τότε δεν έχει εγκατασταθεί δίκτυο ρεύματος!Μέσα στα «έργα ανάπτυξης» περιλαμβάνεται και η πλακόστρωση σε χώρους της Ζώνης!

Η κυβέρνηση, βέβαια, σύμφωνα με τον υπουργό, αναγνωρίζει την οξύτητα του προβλήματος, αλλά στην παρέμβαση συνδικαλιστών τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την αυξανόμενη ανεργία, σιώπησε. Οπως δέσμευση δεν υπήρχε για ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της υποδομής, κρατικές παραγγγελίες και επενδύσεις! Βέβαια, ο Χρ. Παπουτσής, γεγονός που αποκάλυψε και τη συνολική παρέμβαση που σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση στη Ζώνη, δήλωσε στην αντιπροσωπεία ότι ενώ έχει «συμβουλέψει» πολλούς εφοπλιστές να φτιάχνουν τα καράβια τους στην Ελλάδα, δεν το κάνουν! Στο αίτημα για τη δημιουργία φορέα διαχείρισης της Ζώνης στα πλαίσια του ΟΛΠ, δήλωσε ότι αυτό δε γίνεται, μιας και ο ΟΛΠ πλέον είναι Ανώνυμη Εταιρία. Διαμήνυσε δε στην αντιπροσωπεία ότι πρέπει να παρακαλούν ο ΟΛΠ να μπει (!) στο Χρηματιστήριο γιατί θα φτιάξει ο Πειραιάς. Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα φτιάξει ντόκους στην Κυνοσούρα.

Ο δε υπουργός μετά το τέλος της συνάντησης σε δήλωσή του στους ναυτιλιακούς συντάκτες, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στα θέματα που αφορούν το υπουργείο και τον ΟΛΠ διαπιστώθηκε μεγάλη πρόοδος (!) καθώς και ότι υπολείπονται ορισμένα έργα για τα οποία ανέλαβε τη δέσμευση να ζητήσει από τη διοίκηση του ΟΛΠ να επιταχύνει τις διαδικασίες.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος δήλωσε: «Δυστυχώς δεν πήραμε απαντήσεις, ενώ εξακολουθεί η καταπάτηση της Ζώνης και συνολικά του Περάματος από τον ΟΛΠ. Πήραμε ως δέσμευση τις καλές προθέσεις του υπουργού και ότι θα προσπαθήσει στο μέλλον μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς να μας δώσει λύσεις. Η ανεργία όμως αυξάνεται συνεχώς έχει φτάσει στο 80%. Η Ζώνη συρρικνώνεται και το Πέραμα δεν έχει ζωή, αν δεν παλέψει για αντιστροφή αυτής της πολιτικής. Εμείς πιστεύουμε ότι με τον ενωμένο αγώνα θα πετύχουμε λύσεις, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ