Τετάρτη 19 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αρχή από Θεσσαλονίκη, Κατερίνη και Σέρρες

Με μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη, σε Θεσσαλονίκη, Πιερία και Σέρρες, απαντούν οι εργαζόμενοι στην κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων που επιχειρεί η κυβέρνηση στο όνομα της καπιταλιστικής ευρωπαϊκής ενοποίησης, έχοντας εξασφαλίσει τη στήριξη των συμβιβασμένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος.

Το ΠΑΜΕ, η ΕΣΑΚ και πρωτοβάθμια εργασιακά σωματεία, οργανώνουν σήμερα συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη 8μμ στο Πάρκο του Αγίου Θεράποντα, στην Κατερίνη 8.30μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και στις Σέρρες 8.30μμ στην αίθουσα της ΔΕΠΚΑ. Την επόμενη Πέμπτη 27 Ιούλη, αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8μμ στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ την απόφασή τους, αγωνιστικά να αποτρέψουν τη νέα αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης μέσα από την ανοιχτή εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία του Ευόσμου, μετά από πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Χ. Κουτσουράς, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και έθεσε προς τους εργαζόμενους το δίλημμα: «`Η θα υποταχθούμε στη νέα βαρβαρότητα των κυβερνητικών αποφάσεων, λέγοντας "ναι" στο σάρωμα θεμελιακών μας κατακτήσεων ή θα αντιδράσουμε με αγωνιστική ενότητα και ταξική συνέπεια, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και παραταξιακές προτιμήσεις». Ο ίδιος υπέδειξε ως μονόδρομο το δρόμο του αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία και κάλεσε τους εργαζόμενους συσπειρωμένα να απαιτήσουν: «Καμία απολύτως αντεργατική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, πλήρη απασχόληση με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μέτρα επιβίωσης των ανέργων, άμεση γενικευμένη νομοθετική εφαρμογή του 35ωρου - 7ωρου - 5ήμερου με 6ήμερη ασφάλιση, κατάργηση υπερωριών και υπερεργασίας, κοινωνική ασφάλιση δημόσια καθολική και υποχρεωτική, και άμεση καταβολή στα ασφαλιστικά ταμεία των οφειλών της εργοδοσίας και του κράτους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ