Τετάρτη 19 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
Αρχίζει «διάλογο», υπονομεύει τους αγώνες

Στρατευμένη στην πολιτική της κυβέρνησης και της μεγάλης εργοδοσίας, η πλειοψηφία της ΓΣΣΕ προσέρχεται σήμερα στον «κοινωνικό διάλογο». Τα στελέχη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομης Παρέμβασης» (Συν), θα διαβούν σήμερα το κατώφλι του υπουργείου, όχι για ν' απορρίψουν αλλά ούτε καν να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές αποφάσεις της κυβερνητικής επιτροπής, αλλά για να τις συζητήσουν.

Αλλωστε, στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, ο υπουργός Εργασίας Τ. Γιαννίτσης, ξεκαθαρίζει ότι σκοπός της συνάντησης είναι από κοινού να «διαμορφώσουν το πλαίσιο του διαλόγου». Και ανεξάρτητα από το εύρος αυτού του «διαλόγου», το σίγουρο είναι, ότι οι μόνοι που καλούνται να πληρώσουν είναι οι εργαζόμενοι.

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του να γονατίσει την εργατική τάξη. Να την παραδώσει δεμένη χειροπόδαρα, με ένα ακόμα εργοδοτικής έμπνευσης νομοθετικό πλέγμα, «αλοιφή» στη μηχανή της καπιταλιστικής υπερεκμετάλλευσης. Ταυτόχρονα, έσπευσε ν' ανοίξει το δρόμο του «διαλόγου», επιχειρώντας να κλείσει τους δρόμους του αγώνα. Ν' αποθαρρύνει και να υπονομεύσει κάθε προοπτική αντίστασης και αγώνα.

Γι' αυτό άλλωστε, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ και από κοντά οι μεγαλοκαναλάρχες και οι μεγαλοεκδότες, έσπευσαν ν' αναβαθμίσουν τον ρόλο της ΓΣΕΕ, διανθίζοντάς τον και με τις απαραίτητες «αγωνιστικές» περγαμηνές. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση σαν ένα ενιαίο μπλοκ, πλειοδοτούν στα αντεργατικά μέτρα, και αξιοποιούν τη ΓΣΕΕ σε ρόλο «Δούρειου Ιππου», γιατί έτσι πιο εύκολα θα περάσει η αντεργατική λαίλαπα. Το κακό γι' αυτούς και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, είναι ότι και οι εργαζόμενοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν τον πραγματικό της ρόλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ