Τρίτη 16 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το δέντρο

ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ... εορτών τίθεται πλέον η χώρα, κι αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο κέντρο της Αθήνας επί παραδείγματι για να το καταλάβει. Απαντες κατεβαίνουν για ψώνια.

***

Βεβαίως παρά την προσέλευση του κόσμου οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται για τον τζίρο και τις πωλήσεις. Δικαίως, διότι πολύ καλά είναι τα εμπορεύματα που διατίθενται στις βιτρίνες, έχουν όμως και κείνο το καρτελάκι με την τιμή που... χαλάει το σύνολο.

***

Κι ο κόσμος φυσικά κοιτάζει πολύ, μα αγοράζει λίγο και τα φτηνότερα. Διότι πώς αλλιώς να γίνει; Παπαντωνίου και κατανάλωση είναι δύο έννοιες που δε συμπίπτουν.

***

Μια φορά όλα αυτά συμβαίνουν υπό τη σκιά του... μεγαλύτερου δέντρου της Ευρώπης, ύψους 38 μέτρων που περήφανος ο Αβραμόπουλος, πήγε και έστησε στην πλατεία Συντάγματος.

***

Να 'στε βέβαιοι ότι κάθε χρόνο το δέντρο του Αβραμόπουλου ή οποιουδήποτε άλλου γίνει δήμαρχος Αθηνών, θα... παίρνει πόντους. Θα πάει 40 μέτρα, 45 μέτρα και παραπάνω.

***

Διότι δεν είναι τυχαίο δέντρο. Είναι συμβολικό. Απεικονίζει το μέγεθος της κοροϊδίας και της ειρωνείας σ' αυτή την πόλη και κατ' επέκταση σε ολόκληρη τη χώρα. Αυξάνει όσο αυξάνουν οι άστεγοι, οι ζητιάνοι και τα θύματα των ναρκωτικών, που βρίσκονται σε κάθε δρόμο και κάθε γωνιά.

***

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ συνεχίζονται οι "διαρροές" από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, για ομάδες και ομαδούλες, αντάρτες και θαρραλέους που θα καταψηφίσουν λέει τον προϋπολογισμό του Σημίτη, ή τμήματα αυτού!

***

Αν οι διαρροές μεταφραστούν και σε ψήφους, ο Σημίτης μάλλον θα πάρει μόνο τον δικό του και του Παπαντωνίου. Ομως ουδέποτε σαν χώρα υπήρξαμε τόσο τυχεροί.

***

Δε γνωρίζουμε αν τα πιστεύετε ή όχι, όμως μην βάζετε και στοίχημα. Το να στηρίζεσαι στο θάρρος ενός ΠΑΣΟΚου βουλευτή, να χάσει την... κουτάλα (αφού ο Σημίτης απειλεί με παραίτηση) είναι κακή επένδυση.

***

Μάλλον τη... Νέα Δημοκρατία θα διχάσει ο προϋπολογισμός παρά το ΠΑΣΟΚ. Ετσι φαίνεται τουλάχιστον, από τις δημόσιες δηλώσεις των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ