Τρίτη 16 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αισιοδοξία στη Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Μαζική αναμένεται η συμμετοχή των εργατοϋπαλλήλων της Θεσσαλονίκης στη μεθαυριανή 24ωρη απεργία, αλλά και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 11 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Το μήνυμα αυτό έρχεται μέσα από τις περιοδείες που πραγματοποιούν συνδικαλιστικά στελέχη στους χώρους δουλιάς.

Χτες συνδικαλιστές του ΕΚΘ επισκέφθηκαν το Χαλυβουργείο, το εργοστάσιο Λιπασμάτων και το μηχανοστάσιο του ΟΣΕ. Σήμερα θα περιοδεύσουν στα εργοστάσια της Δυτικής και της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Στο μεταξύ τα στελέχη της ΕΣΑΚ από κοινού με τους συνδικαλιστές της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας", από σήμερα ξεκινούν περιοδείες και στις δημόσιες υπηρεσίες και στους Οργανισμούς της πόλης.

Μιλώντας για τα πρώτα συμπεράσματα από την προπαγανδιστική δουλιά, ο γραμματέας του ΕΚΘ Θόδωρος Κυριακίδης,ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι εκφράζουν έντονα την αγανάκτησή τους για την εισοδηματική πολιτική και σημείωσε πως "αυτό που ξεχωρίζει είναι το ενωτικό αγωνιστικό κλίμα που υπάρχει στις διαθέσεις των εργαζομένων, δηλαδή στη βάση και αυτό είναι το αισιόδοξο για την προοπτική που θέλουμε να δώσουμε στον αγώνα". Καταλήγοντας ο Θ. Κυριακίδης είπε: "Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους σε συνολική αντεπίθεση κόντρα στη γενικευμένη επίθεση που δέχονται μόνιμα πλέον σε όλες τις πλευρές της ζωής, την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, το μεροκάματο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ