Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τέσσερις ώρες χτες χωρίς ΕΡΤ

Με απόφαση της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΕΣΗΕΑ, πραγματοποιήθηκε, χτες, η προειδοποιητική 4ωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί το πρόγραμμα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Οι οργανώσεις των δημοσιογράφων και των εργαζόμενων στην ΕΡΤ, με τις κινητοποιήσεις διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν το σχέδιο νόμου για την πρόωρη συνταξιοδότηση, που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΡΤ και με το οποίο ένας σημαντικός αριθμός εργαζόμενων στην ΕΡΤ, θα αποχωρήσει υποχρεωτικά.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Παναγιώτου, χτες και λίγες ώρες πριν αρχίσει η στάση εργασίας, κάλεσε το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ σε μια ύστατη προσπάθεια προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η στάση εργασίας. Ο Παναγιώτης Παναγιώτου, τους ενημέρωσε ότι αλλάζουν ορισμένες διατάξεις του σχεδίου και βάσει αυτών, όπως ισχυρίστηκε, από τους 900 που προβλέπεται να φύγουν, οι 600 θα συνταξιοδοτηθούν εθελοντικά και 300 υποχρεωτικά. Η ΠΟΣΠΕΡΤ εξέφρασε τις επιφυλάξεις της, ζήτησε τις τροποποιήσεις και συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία όπως είπε, θα τα συζητήσει με τον υπουργό Τύπου. Μέχρι τότε, όμως, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, θα προχωρήσει στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει και γι' αυτό άλλωστε, πραγματοποιήθηκε και η χτεσινή προγραμματισμένη στάση εργασίας.

Ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας, χτες, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις είπε ότι έχει ανοίξει ένας διάλογος με την ΠΟΣΠΕΡΤ για το σχέδιο, ο οποίος είναι σε εξέλιξη. Δε θεωρεί ότι είναι εποικοδομητική η προσέγγιση μέσω απεργιών και στάσεων, για να διεξάγεται ο διάλογος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ