Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο...

"Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο μαζί το πρόσωπο". Πλήρη εφαρμογή βρήκε χτες η γνωστή σε όλους λαϊκή παροιμία. Ο Κ. Σημίτης δεν ...κατάλαβε τις θέσεις, που του ανέπτυξε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην προχτεσινή τους συνάντηση και αφού ολοκλήρωσε τις συζητήσεις του, με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, μίλησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για "εθνική ομοψυχία". Οι εφημερίδες "αρπάχτηκαν" από τη δήλωση του πρωθυπουργού και κάνοντας πως δεν ...έλαβαν καν την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, που έβαζε τα πράγματα στη θέση τους, έγραφαν χτες για "συμφωνία στα εθνικά", "συναίνεση στην εξωτερική πολιτική", "επίτευξη σύγκλισης και κοινού μετώπου" και διάφορα άλλα παρόμοια.

Ολοφάνερος και συνειδητός στόχος όλων τους είναι η παραπληροφόρηση, η διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ, η χειραγώγηση της κοινής γνώμης στη λογική του δήθεν μονόδρομου, όπου ακόμη και το ΚΚΕ υποχρεώνεται να προσαρμοστεί, κλπ., κλπ.

Μα, στ' αλήθεια πιστεύουν ότι θα πείσουν τους εργαζόμενους πως, μετά από 80 χρόνια ηρωικής πορείας αγώνων για την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία, το ΚΚΕ "έβαλε μυαλό" και κάνει ρεβεράντζες στον Κολ, επειδή ο τελευταίος εμφανίστηκε - για τους δικούς του λόγους - και με φουστανέλα;..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ