Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Μαζικές συλλήψεις φοιτητών

ΑΓΚΥΡΑ.- Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών πραγματοποίησε χτες η τουρκική αστυνομία, μετά από συγκρούσεις στην πλατεία Κιζιλάι, στη διάρκεια διαδηλώσεων για τη φυλάκιση φοιτητών, λόγω της συμμετοχής τους σε "παράνομη οργάνωση".

Κατά το Ρόιτερ και το Γαλλικό Πρακτορείο, περίπου χίλιοι διαδηλωτές, κυρίως φοιτητές, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα, όπως "συμμορίες στο κοινοβούλιο, φοιτητές στη φυλακή", συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς. Κατά τις ίδιες πηγές που επικαλέστηκαν μαρτυρίες αυτοπτών, υπάρχουν - τουλάχιστον 10 - τραυματίες.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Οι διαδηλωτές ταξίδευσαν από την Κωνσταντινούπολη στην Αγκυρα, προκειμένου να εκφράσουν, έξω από το Εφετείο, την αντίθεσή τους στις ποινές (έως και 18 ετών κάθειρξης) που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα σε πέντε φοιτητές, επειδή ήταν "μέλη παράνομης οργάνωσης".

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι, συνολικά, συνελήφθησαν στην Αγκυρα 430 υποστηρικτές των φυλακισμένων φοιτητών, ενώ το Ασοσιέιτεντ Πρες "κατέβασε" τον αριθμό στους 400.

Νέο κόμμα ίδρυσαν οι ισλαμιστές

Σε μια προσπάθεια να "προλάβουν" το πιθανό κλείσιμο του Κόμματος Ευημερίας (Ρεφάχ) στη δίκη του, επειδή "απειλεί το κοσμικό κράτος" της Τουρκίας, ηγετικά στελέχη του προχώρησαν χτες στην ίδρυση νέου, με το όνομα "Κόμμα της Αρετής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ