Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Εκλογές υπό το βάρος της κρίσης και του ΔΝΤ

ΣΕΟΥΛ. -

Υπό το βάρος της τελευταίας οικονομικής κρίσης, καλούνται σήμερα οι Νοτιοκορεάτες να αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας. Το κλειδί σ' αυτές τις εκλογές, είναι σύμφωνα με τις τελευταίες σφιγμομετρήσεις της κοινής γνώμης, οι αναποφάσιστοι και οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι που φθάνουν το 20%.

Με αυτά τα δεδομένα, ως και την τελευταία στιγμή, οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία της Ν. Κορέας επιχειρούσαν να αποενοχοποιηθούν ρίχνοντας όλες τις ευθύνες για την τρέχουσα οικονομική κρίση στον απερχόμενο Πρόεδρο Κιμ Γιουνγκ - Σαμ. Ετσι, οι πιθανοί διάδοχοί του απέφυγαν να προτείνουν συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις, νιώθοντας πως έτσι κι αλλιώς τα χέρια του όποιου νικητή θα είναι δεμένα από το πανίσχυρο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους δυσβάσταχτους όρους αυστηρής λιτότητας που απορρέουν από το δάνειο των περίπου 60 δισ. δολαρίων.

Ετσι, υποψήφιοι και ψηφοφόροι θεωρούν από τώρα σίγουρο ότι το 1998 θα είναι μία "μαύρη χρονιά", γεμάτη από νέο κύμα χρεοκοπιών και ανεργίας.

Οι δύο μονομάχοι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, φαίνεται να είναι ο 73χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης Κιμ Ντάε - Ζουνγκ ο οποίος αναμένεται να δώσει μάχη στήθος με στήθος με τον κυβερνητικό υποψήφιο Λι Χόι - Τσανγκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ