Σάββατο 20 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προσφυγές κατά της Ελλάδας

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ .-

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα προσφύγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά της Ελλάδας και άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τρεις περιπτώσεις παραβιάσεων της κοινοτικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας, διότι η ελληνική νομοθεσία δίδει στο υπουργείο Οικονομικών την αρμοδιότητα της επιβολής κατώτατης τιμής λιανικής πώλησης του επεξεργασμένου καπνού, κατά παράβαση της Κοινοτικής Οδηγίας 95/59/CE.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τη διαδικασία της προσφυγής της κατά της Ελλάδας διότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει μέτρα και προγράμματα για τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από τις μεταχειρισμένες μπαταρίες και τους συσσωρευτές που περιέχουν επικίνδυνες ουσίες.

Τέλος, η Επιτροπή ανακοίνωσε την αποστολή αιτιολογημένων γνωμών (προδικαστικό στάδιο) κατά της Ελλάδας και έξι άλλων κρατών - μελών για μη συμμόρφωση στις κοινοτικές διατάξεις που αφορούν τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία του περιβάλλοντος από τη ρύπανση που συνεπάγεται η καύση επικίνδυνων λυμάτων και αποβλήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ