Σάββατο 20 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΑΡΗΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 1997
Αυξημένος 2,5% ο τζίρος στην αγορά

Αύξηση 2,5% παρουσίασε ο τζίρος στην αγορά στο εννιάμηνο Γενάρη - Σεπτέμβρη 1997, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας (ΕΣΥΕ) που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί καθόλου δείγμα συνολικής αναθέρμανσης της αγοράς, αφού τα καθημερινά λουκέτα που μπαίνουν στα μικρομάγαζα και το τρομακτικό ύψος στο οποίο έχουν φτάσει τα"φέσια" αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Την ίδια εικόνα εμφανίζει και αυτές τις μέρες η αγορά, η οποία - παρά το γεγονός ότι διανύουμε εορταστική περίοδο - παραμένει "παγωμένη" με σημαντική πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι όπως ομολογούν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των εμπόρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, η αύξηση κατά 2,5% του γενικού δείκτη στο σύνολο της χώρας το παραπάνω εννιάμηνο, οφείλεται στην αύξηση που παρουσίασαν όλοι οι δείκτες και συγκεκριμένα οι δείκτες διατροφής (0,2%), ένδυσης - υπόδησης (3,3%), επίπλων και οικιακού εξοπλισμού (7,8%) και λοιπών ειδών (2,4%).

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία:

  • Στην περιφέρεια πρωτεύουσας η λαϊκή κατανάλωση παρουσίασε στο παραπάνω διάστημα επίσης αύξηση κατά 2,5%,λόγω της αύξησης των δεικτών ένδυσης - υπόδησης (2,4%), επίπλων και οικιακού εξοπλισμού (8,2%), λοιπών ειδών (2,4%), ενώ μείωση κατά 0,8% παρουσίασε ο δείκτης διατροφής.
  • Στην υπόλοιπη χώρα ο τζίρος εμφάνισε αύξηση κατά 2,6%,εξέλιξη που οφείλεται στην αύξηση των δεικτών διατροφής (0,3%), ένδυσης - υπόδησης (6%), επίπλων και οικιακού εξοπλισμού (7,5%) και λοιπών ειδών (2,3%). Τέλος, τα στοιχεία της ΕΣΥΕ δείχνουν για το Σεπτέμβρη του 1997 συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, μία αύξηση του τζίρου κατά 5,7% στο σύνολο της χώρας, κατά 9,9% στην περιφέρεια πρωτεύουσας και κατά 3,3% στην υπόλοιπη χώρα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ