Σάββατο 20 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ-ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ανοιχτός ο δρόμος για Βαρκελώνη

Σε συμμετοχή στο φάιναλ - φορ ελπίζουν βάσιμα Ολυμπιακός, ΑΕΚ αλλά και ο ΠΑΟΚ

Ανοιχτό το δρόμο για το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης, άφησε και για τις τρεις ελληνικές ομάδες, η πρώτη φάση της ευρωλίγκα. Αν δεν υπάρξουν σημαντικές εκπλήξεις, Ολυμπιακός και ΑΕΚ αναμένεται να αποκτήσουν πλεονέκτημα έδρας για την προημιτελική και ημιτελική φάση. Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς το ίδιο και για τον ΠΑΟΚ, καθώς η Τρεβίζο, που ηγείται στον όμιλό του, έχει ξεφύγει σημαντικάκαι της αρκούν δύο νίκες στα έξι παιχνίδια της δεύτερης φάσης για να εξασφαλίσει αυτό το δικαίωμα.

Ο Ολυμπιακός στον Ε' όμιλο θα αντιμετωπίσει διαδοχικά την πορτογαλική Πόρτο, την Κροάσια Σπλιτ και την Αγκυρα. Οι "ερυθρόλευκοι" χρειάζονται μίνιμουμ τέσσερις νίκες για να διασφαλίσουν το πλεονέκτημα έδρας.

Ο ΠΑΟΚ έχει το δυσκολότερο έργο, καθώς έχει να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη γαλλική Λιμόζ και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Για να διασφαλίσει μια θέση στην τετράδα, το λιγότερο θα πρέπει να κερδίσει τα τρία παιχνίδια που θα δώσει στην έδρα του.

Η ΑΕΚ με το πλεονέκτημα πόντων που έχει έναντι της Τιμσίστεμ Μπολόνια και της Τσιμπόνα του Ζάγκρεμπ, θα πρέπει να "αυτοκτονήσει" για να χάσει την πρώτη θέση του Η ομίλου. Θα αντιμετωπίσει διαδοχικά τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, την τουρκική Ούλκερ και την Παρτιζάν Βελιγραδίου. Οι νέοι όμιλοι της δεύτερης φάσης και οι βαθμοί των ομάδων έχουν ως εξής:

Ε ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός 17, Εφές Πίλσεν 16, Μακαμπί Τ.Α. 15, Αγκυρα 15, Κροάσια Σπλιτ 14, Πόρτο 10.

ΣΤ ΟΜΙΛΟΣ: Τρεβίζο 19, Εστουντιάντες 16, ΠΑΟΚ 16, ΤΣΣΚΑ 15, Ρεάλ 14, Λιμόζ 13.

Ζ ΟΜΙΛΟΣ: Κ. Μπολόνια 19, Μπαρτσελόνα 17, Ορτέζ 15, Αλμπα 15, Ολίμπια 14, Ρασίγκ Παρί 14.

Η ΟΜΙΛΟΣ: ΑΕΚ 16, Τ. Μπολόνια 16, Τσιμπόνα 15, Παρτιζάν 14, Ούλκερ 13, Χάποελ 12.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ