Σάββατο 20 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ
Από τα εύκολα στα δύσκολα

Με τη Σουηδία ξεκινά σήμερα η Εθνική. Αμφίβολη η συμμετοχή Χατζηαντωνίου

Με τη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, τη Σουηδία, αρχίζει σήμερα η Εθνική ομάδα ανδρών στη Λαμία τους αγώνες της στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1998, στην Ιαπωνία. Μέχρι και την τελευταία στιγμή όμως οι αναποδιές δεν άφησαν ήσυχη την Εθνική ομάδα. Μετά τα γνωστά προβλήματα τραυματισμών, που δυσκόλεψαν την προετοιμασία, ήρθε χτες ένας μικροτραυματισμός του Α. Χατζηαντωνίου που καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή του στο παιχνίδι της πρεμιέρας. Ο διεθνής κεντρικός μπλοκέρ υπέστη νευροκαβαλίκεμα και ένας καινούριος "πονοκέφαλος" προστέθηκε στον Στ. Καζάζη.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μιλώντας χτες στην επίσημη συνέντευξη Τύπου επέμεινε ότι ο όμιλος της Λαμίας είναι δύσκολος "αλλά εμείς έχουμε στόχο την πρόκριση". Με τη γνώμη του Ελληνα προπονητή συμφώνησαν και οι άλλοι τρεις προπονητές. Ο Γιουγκοσλάβος Ζόραν Γκάετς, ο Σουηδός Στέφαν Βίλεμσον και ο Ρώσος προπονητής της Γαλλίας Βλαντιμίρ Κόντρα. Κανένας τους δε θέλησε να δώσει περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης σε καμιά ομάδα, ακόμα και σ' αυτή τη Γιουγκοσλαβία με τις τόσες περγαμηνές.

Ο Βίλεμσον περιορίστηκε να αναφερθεί στη μαχητικότητα της Ελλάδας, λέγοντας: "Η Ελλάδα έχει δείξει ότι όταν θέλει κάτι, μπορεί να το πετύχει". Οι Σουηδοί θα έχουν στις τάξεις και έναν Ελληνα τον πασαδόρο, τον παίκτη του ΠΑΟΚ Γιάννη Καλμαζίδη.

Αυτοί που καλούνται να υπερασπιστούν το όνειρο της Ελλάδας για πρόκριση στα τελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος είναι οι: Ν. Σαμαράς, Μ. Γκιούρδας, Γρ. Ρουσσάκης, Σ. Αθανασιάδης (ακραίοι) Α. Χατζηαντωνίου, Β. Μητρούδης, Γ. Παπάζογλου, Κ. Καλαϊτσίδης (μπλοκέρ), Α. Κοβάτσεφ, Θ. Μπάεφ (διαγώνιοι), Β. Κουρνέτας, Θ. Μποζίδης (πασαδόροι). Στις επιλογές του Στ. Καζάζη δεν υπήρξαν όπως φαίνεται εκπλήξεις σε σχέση με τους 18 παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Πάντως την παρθενική τους παρουσία στην Εθνική ομάδα έχουν οι Ρουσσάκης και Καλαϊτσίδης.

Το παιχνίδι - "κλειδί" της Εθνικής είναι το αυριανό με τη Γαλλία. Οι "τρικολόρ" βρίσκονται σε άνοδο και το απέδειξαν κατακτώντας την 4η θέση στο φετινό Ευρωβόλεϊ. Οσο για τους Γιουγκοσλάβους, που βαδίζουν από επιτυχία σε επιτυχία τα τελευταία χρόνια, είναι αρκετά γνώριμοι, αφού έχουν ξανασυναντηθεί τα τελευταία χρόνια με την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ