Σάββατο 20 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κωμικοτραγικά γεγονότα

Ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής Δ. Αναγνώστου έστησε τρεις φορές τα υπόλοιπα μέλη της, με αποτέλεσμα να μη βγει απόφαση για τον Ολυμπιακό

"Αιδώς Αργείοι". Ούτε στην... μπανανία δε συμβαίνουν πλέον τα κωμικοτραγικά γεγονότα που σημαδεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο βωμό της εξυπηρέτησης των συμφερόντων που έχουν σφιχταγκαλιάσει το άθλημα θυσιάζονται η αξιοπιστία και ο αυτοσεβασμός θεσμών και προσώπων. Χωρίς καμιά εξήγηση ή λογική ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής (ΠΕ), Δ. Αναγνώστου, εμπόδισε την έκδοση απόφασης για τα έκτροπα στο ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.

Το χρονικό της ντροπής ξεκίνησε χτες το πρωί. Ο Δ. Αναγνώστου συγκάλεσε στις 10.30 την Επιτροπή σε διάσκεψη. Μετέφερε το ραντεβού για τις 13.30 και στη συνέχεια για τις 15.00. Ομως περίπου στις 14.30 ενημέρωσε πως δε θα παραστεί!! Ο Αν. Μήνης, μέλος της Επιτροπής, σε έξαλλη κατάσταση μπήκε στο γραφείο του Σ. Σφακιανάκη και του είπε μεταξύ άλλων: "Αν ήθελε να μην βγει απόφαση θα μπορούσε να ζητήσει την κατάθεση υπομνημάτων. Χωρίζουν την Ελλάδα σε βόρειους και νότιους. Μ' αυτές τις ενέργειες ξεφτιλίζεται ο Ολυμπιακός. Θα μπορούσε να κερδίσει με τις φανέλες".

Η αναφορά στον πρωταθλητή δεν είναι τυχαία, αφού αυτός ευνοείται. Ακόμα λοιπόν και αν δεν έχει συμμετοχή επωμίζεται τις ευθύνες. Σύμφωνα με το νόμο, από την ημέρα που θα εκδοθεί η απόφαση πρέπει να περάσουν τέσσερις μέρες για να εφαρμοστεί. Αν υποτεθεί λοιπόν πως σήμερα επιβάλλεται τιμωρία (όπως πιθανολογείται) στον Ολυμπιακό, τον αγώνα κυπέλλου με τον Ηρακλή θα τον δώσει στο ΟΑΚΑ... Δικαιολογημένα οι αντιδράσεις στον "γηραιό" ήταν οργισμένες. Ο Τ. Μπατάκης δήλωσε: "Αυτοί που βρίσκονται πίσω από τέτοιες μεθοδεύσεις θα το "βρουν" από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέχρι σήμερα κρατάγαμε χαμηλούς τόνους, αλλά από δω και πέρα θα μας βρουν μπροστά τους... Αμεσα θιγόμενος δεν είναι ο Ηρακλής, αλλά η αθλητική Δικαιοσύνη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ