Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στο ρυθμό των ημερών

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε επί του Σπόρτιγκ με 93-48

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς δε θέλησε και δεν είχε κανένα λόγο να ρισκάρει. Προτίμησε να ξεκουράσει τους παίκτες του ενόψει τον κρίσιμων συναντήσεων που ακολουθούν. Αν ο Σπόρτιγκ δεν αποτελούσε ουσιαστική απειλή, δε συμβαίνει το ίδιο με τους Ηρακλή, Απόλλωνα, ΑΕΚ και Αρη, που θα βρουν στη συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" στο δρόμο τους. Ο Σέρβος προπονητής κράτησε εκτός δεκάδας τους Φασούλα, Τάρλατς, Νάκιτς και τον Παπανικολάου, που είναι ανέτοιμος, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους λιγοστούς φιλάθλους που πήγαν χτες στο Φάληρο να απολαύσουν ένα παιχνίδι με αρκετό θέαμα. Οι Πατησιώτες μέχρι να ζεσταθούν στο ξεκίνημα και των δύο ημιχρόνων, είχαν ήδη χάσει τον αγώνα. Μέχρι να καταλάβουν ποιον αντίπαλο αντιμετωπίζουν, βρέθηκαν να χάνουν με 0-14. Στη συνέχεια κάπως ισορρόπησαν την κατάσταση και εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια των παικτών του Ιβκοβιτς, έκλεισαν το ημίχρονο με 28-36. Η επανάληψη ήταν ένας "ερυθρόλευκος" μονόλογος. Σ' ένα δεκάλεπτο οι Πειραιώτες πέτυχαν άλλους 36 πόντους και το παιχνίδι μετατράπηκε σε προπόνηση, με τους δύο προπονητές να δοκιμάζουν όλους τους παίκτες τους. Το τελικό 93-48 δείχνει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Ο Δ. Παπανικολάου κάθισε με πολιτικά στον πάγκο της ομάδας του, για πρώτη φορά μετά τους τελικούς του περσινού πρωταθλήματος και παρά το γεγονός ότι στο διάστημα που μεσολάβησε συνέβησαν πολλά, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπακατσιάς, Βούκσεβιτς 16 (1), Χόκινς 14 (4), Ζουρπένκο 14, Καραπλής 4 (1), Τόμιτς 1, Ζεβροσένκο 8, Καρνισόβας 18 (1), Ρότζερς 16, Μίχαλος 2.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ: Γάκης 3 (1), Αβδάλας 4, Γουίγκινς 10, Χάτσον 11, Χρ. Χριστοδούλου 6 (1), Μοσχοβίτης 1, Μωραϊτης 6, Κασουρίδης 5 (1), Κούρος 2.Με Ηρακλή την Κυριακή

Το πρωτάθλημα μπάσκετ συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο, με την 13η και τελευταία αγωνιστική του χρόνου. Τα σημαντικότερα παιχνίδια θα διεξαχθούν, το Σάββατο στο Περιστέρι ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον ΠΑΟΚ και την Κυριακή στο Αλεξάνδρειο, με τον Ηρακλή να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ αναμένεται να έχει εύκολο απόγευμα στο ΟΑΚΑ με τη Λάρισα, ενώ ούτε ο Παναθηναϊκός θα έχει δυσκολίες στα Πατήσια με τον Σπόρτιγκ. Οι αγώνες της Α2 κατηγορίας και της Α1 γυναικών, διακόπτονται λόγω εορτών έως τις 3 Γενάρη.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Σ Α Β Β Α Τ Ο

Περιστερίου 17.00: Περιστέρι - ΠΑΟΚ

Ηρακλείου.. 17.00: Ηράκλειο - Δάφνη

Σπόρτιγκ... 18.40: Σπόρτιγκ - Παναθηναϊκός

Απόλλωνα... 17.00: Απόλλωνας - Παπάγου

ΟΑΚΑ....... 17.00: ΑΕΚ - Λάρισα

Αλεξάνδρειο 17.00: Αρης - Πανιώνιος

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η

Ιβανώφειο.. 18.40: Ηρακλής - Ολυμπιακός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ