Τρίτη 6 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Θετικά μηνύματα

Αρκετός κόσμος στα γήπεδα και καλό θέαμα στην πρώτη αγωνιστική του νέου χρόνου. Οι τρεις πρωτοπόροι συνέχισαν με νίκες

Θετικότατα ξεκίνησε για το ποδόσφαιρο η νέα χρονιά. Στην αυγή του 1998 εντός τερέν υπήρξε θέαμα και κόσμος, όχι όμως διαφοροποιήσεις στην κορυφή. Το καρέ των πρωτοπόρων συνεχίζει την επέλαση του, ο Ιωνικός να... πληρώνει με απώλειες βαθμών τον αποκλεισμό της έδρας του και τις υπόλοιπες ομάδες να παλεύουν για... μια θέση στον ήλιο (Ευρώπη ή παραμονή).

Πραγματική φιέστα στη Ν. Φιλαδέλφεια όπου περισσότεροι από 25.000 φίλαθλοι απόλαυσαν εξαιρετικό θέαμα. Η ΑΕΚ κέρδισε τον ΟΦΗ 3 - 0 και παρέμεινε στην κορυφή εξασφαλίζοντας τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα, ό,τι και αν γίνει την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Οι Ατματσίδης, Νικολα'ϊδης ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδιάς. Ο πρώτος απέκρουσε πέναλτι (Αναστασίου) και μακρινό σουτ (Τσιαντάκης) στην ίδια φάση "εκτοξευόμενος" από τη μια γωνία στην άλλη.

Ο διεθνής επιθετικός με δύο γκολ για όσκαρ (το τρίτο ο Μπατίστα) σιγούρεψε τη νίκη και ισοφάρισε ένα μεγάλο ρεκόρ. Σκοράρισε για 8η συνεχή φορά και έφτασε τους Σιδέρη ('64 - '65), Κ. Νικολα'ϊδη ('67 - '68). Αν τα καταφέρει την επόμενη αγωνιστική θα δημιουργήσει νέο ρεκόρ κατηγορίας. Μελανό σημείο η επιμονή του Γκέραρντ πως το πρωτάθλημα θα κατακτήσει ο Ολυμπιακός ανεξάρτητα αν είναι η καλύτερη ομάδα ή όχι.

Σε ρόλο... Νάκιτς ο Πουρσανίδης πέτυχε "τρίποντο" στην Πάτρα θέτοντας τις βάσεις για το 1 - 2 των πρωταθλητών επί της Παναχαϊκής. Λίγο μετά τη σέντρα μ' ένα περίεργο "σουτ - γέμισμα" έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αμπαδιωτάκη, θέτοντας νωρίς υποψηφιότητα για το γκολ της χρονιάς. Η αγωνία των περίπου 8.000 "ερυθρολεύκων" φιλάθλων, αναφορικά με το τελικό αποτέλεσμα, κράτησε περίπου ένα λεπτό. Στο 49' ο Σαμαράς έκανε το 1 - 1 και στο 50' ο Νινιάδης πραγματοποίησε το 1 - 2. Ετσι οι Πειραιώτες επέστρεψαν με τους τρεις βαθμούς.

Γουρλίδικο αποδεικνύεται το στάδιο των Τρικάλων για τον Παναθηναϊκό. Μετά τον Ιωνικό κέρδισε και την Καλαμάτα. Αυτή τη φορά βέβαια με το... φτωχό 1 - 0, αφού η απόδοση των "πρασίνων" κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. "Αγιοβασίλης" για πολλοστή φορά ο Κριστόφ Βαζέχα που χρειάζεται ένα γκολ ώστε να γίνει πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Μέρες... Λεωφόρου έζησαν οι τρυφυλλοφόροι στα Τρίκαλα αφού οι κερκίδες ήταν ξανά γεμάτες.

"Χρυσή" αλλαγή για τον ΠΑΟΚ και τον Α. Αναστασιάδη ο Ζουμπούλης, μ' ένα γκολ του οποίου ο δικέφαλος του βορρά επικράτησε του Εθνικού στο Καραϊσκάκη. Ξεχωριστή στιγμή, όχι μόνο για το συγκεκριμένο αγώνα αλλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η βράβευση του Γ. Μαντζουράνη. Ο γνωστός "Εθνικάρας" τιμήθηκε για το ήθος του, αν και μεγαλύτερη αξία από την πλακέτα μάλλον έχει η αποδοχή και το χειροκρότημα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ.

Η κατηφόρα του Ιωνικού συνεχίστηκε. Τυπικά γηπεδούχος στη Λιβαδειά παραχώρησε 0 - 0 στον Πανηλειακό και απομακρύνθηκε απ' την τετράδα της κορυφής. Αντίθετα ο Ηρακλής έστω και δύσκολα κατέβαλε την αντίσταση του Πανιωνίου και διατηρεί τις όποιες ευρωπαϊκές ελπίδες του. Ο Αθηναϊκός συνέτριψε την Ξάνθη με 4 - 1 αλλά δεν ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Καβάλα έχασε μέσα στο γήπεδό της 0 - 2 από τον Απόλλωνα και ο Κ. Ιωσηφίδης υπέβαλλε την παραίτηση του, η οποία έγινε δεκτή από τη διοίκηση. Πολύτιμο βαθμό απέσπασε και η Προοδευτική από τη Βέροια. Οι "βυσσινί" επέστρεψαν από την Ημαθία με το 2 - 2 και χαμόγελα αισιοδοξίας ότι θα καταφέρουν τελικά να υλοποιήσουν τον στόχο της παραμονής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ