Τρίτη 6 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Καλπάζουν οι μπέμπηδες

Πέρασαν σαν σίφουνας από το Τσέλσι. Μεγάλη νίκη της Ιντερ στο ντέρμπι κόντρα στη Γιούβε

Το καλύτερο ποδαρικό στη νέα χρονιά πραγματοποίησε το Σάββατο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που διέσυρε εκτός έδρας την Τσέλσι του Ρουντ Γκούλιτ αφού τη νίκησε με 5 - 3 σε αγώνα για το Κύπελλο Αγγλίας.

Οι "μπέμπηδες" μετέτρεψαν σε περίπατο το υποτιθέμενο δύσκολο εκτός έδρας αγώνα αφού κατάφεραν να προηγηθούν με 5 - 0 στο 75' κάνοντας θρύψαλα την άμυνα της Τσέλσι.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Αντι Κόουλ ήταν οι μεγάλο πρωταγωνιστές των νικητών, αφού πέτυχαν από δυο γκολ, ενώ τον θρίαμβο ολοκλήρωσε ο Σέριγχαμ.

Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν το σκορ σε... αξιοπρεπές επίπεδο με τον Βιάλι που πέτυχε δυο γκολ και τον Λε Σο που εκμεταλλεύτηκαν ισάριθμα λάθη των Πάλιστερ, Νέβιλ και Σμάιχελ.

Από τον Γ' γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις αφού η Λίβερπουλ αποχαιρέτησε το θεσμό αφού υπέστη βαριά ήττα στην έδρα της από την Κόβεντρι με 3 - 1.

Εκπληξη προκάλεσε και η λευκή ισοπαλία της Αρσεναλ στην έδρα της με αντίπαλο την Πορτ Βέιλ όπου θα διεκδικήσει πλέον την πρόκριση σε επαναληπτικό αγώνα.

Στην Ιταλία η Ιντερ συνεχίζει ακάθεκτη τον καλπασμό της προς τον τίτλο αφού στο ντέρμπι των πρωτοπόρων επικράτησε της δεύτερης Γιουβέντους με 1 - 0 και αύξησε τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς. Ηγέτης τον Ροσονέρι ήταν για άλλη μια φορά ο Βραζιλιάνος καλύτερος παίκτης του Κόσμου την περσινή χρονιά Ρονάλντο που σημείωσε το μοναδικό γκολ της συνάντησης.

Στα αξιοσημείωτα της 14ης αγωνιστικής στο Καμπιονάτο και το 100ό γκολ του Αργνετινού άσου της Φιορεντίνα Γκαμπριέλ Μπατιστούτα στο 1 - 1 της ομάδας του με αντίπαλο τη Σαμπντόρια.

Ούτε η Ρόμα κατάφερε να σταματήσει την ανοδική πορεία της Ουντινέζε αφού επικράτησε μέσα στο Ολίμπικο των "πρωτευουσιάνων" με 2 - 1. Επιτέλους εκτός έδρας νίκη για τη Μίλαν που επιβλήθηκε της Νάπολι με 2 - 1 στο Σάο Πάολο.

Η βαθμολογία: Ιντερ 33, Γιουβέντους 29, Ουντινέζε 29, Πάρμα 26, Ρόμα 23, Λάτσιο 22, Φιορεντίνα 21 κλπ.

Ασχημο ποδαρικό στη χρονιά έκανε στην Ισπανία η Ρεάλ Μαδρίτης που ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μπέτις με 3 - 2 και έχασε έτσι πολύτιμο έδαφος στο κυνήγι της πρωτοπόρου Μπαρτσελόνα. Στην 4η θέση της βαθμολογίας αναρριχήθηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης που νίκησε τη Σαταντέρ με 2 - 1 ενώ η Εσπανιόλ επιβλήθηκε εντός έδρας της Βαγιαδολίθ με 2 - 0.

Η βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 40, Ρεάλ Μαδρίτης 39, Σοσιεδάδ 35, Ατλέτικο Μαδρίτης 33, κλπ. Δεν υπολογίζεται ο χτεσινοβραδινός αγώνας Μπαρτσελόνα - Σαλαμάνκα.

Χάρις σε ένα γκολ του γνωστού μας από τον Παναθηναϊκό Κώστα Μαλλέκου στο 43' η Ομόνοια νίκησε με 1 - 0 την Ανόρθωση και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια χειμώνα στο πρωτάθλημα της Κύπρου. Η βαθμολογία: Ομόνοια 31, Ανόρθωση 29, Απόλλωνας 28, κλπ.

Τέλος στην Πορτογαλία η Πόρτο ήταν η μεγαλύτερη νικήτρια στο κλασικό ντέρμπι πρωταθλήματος αφού νίκησε την ανανεωμένη Μπενφίκα του Γκρέιαμ Σούνες με 2 - 0. Ετσι οι "Δράκοι" παραμένουν πρώτοι και αήττητοι στη βαθμολογία με 37 βαθμούς σε 15 αγώνες ενώ ακολουθεί η Γκιμαράες με 28.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ