Παρασκευή 9 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
του αγώνα η αγροτιά

Συγκεντρώσεις στις πόλεις και τα χωριά στις 20 του Γενάρη, ενώ στις 2 του Φλεβάρη τα τρακτέρ θα κινηθούν προς τις Εθνικές οδούς και οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα συντονιστούν σε πανελλαδικό επίπεδο

Με συγκεντρώσεις στις πόλεις, τις οποίες θα διοργανώσουν οι Νομαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα των αγροτών και με τα τρακτέρ να κινούνται στις πλατείες και στους δρόμους των χωριών, ξεκινούν, στις 20 του Γενάρη, οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία, όπως αποφάσισε χτες η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή.

Ο αγώνας θα κλιμακωθεί και, αν η κυβέρνηση δε δεχτεί να συζητήσει επί της ουσίας και να δρομολογήσει λύσεις στα πολλά και οξυμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, στις 2 του Φλεβάρη τα τρακτέρ θα κινηθούν προς τις Εθνικές οδούς. Στις αρχές Φλεβάρη θα συντονιστούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στην ανακοίνωση της ΠΑΣΕ υπογραμμίζεται ότι κύριο αίτημα του νέου αγροτικού ξεσηκωμού είναι η αντιμετώπιση των δυσμενέστατων επιπτώσεων που συνεπάγεται η "Ατζέντα 2000" της ΕΕ, η οποία προωθεί και επιβάλλει το ξεκλήρισμα της αγροτιάς. Ταυτόχρονα οι αγρότες θα παλέψουν και για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων που έθεσαν στις προηγούμενες κινητοποιήσεις κι αφορούν στην προστασία του εισοδήματός τους, στη μείωση του κόστους παραγωγής, στη ρύθμιση των χρεών, στην αγροτική ανάπτυξη, ενώ θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στα νέα κυβερνητικά μέτρα εναντίον τους καθώς και το σταμάτημα της ποινικοποίησης των αγώνων τους.


ΣΕΛ.  14   -   15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ