Παρασκευή 9 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Νέο κύμα τρομοκρατίας σε βάρος των κομμουνιστών

Νέο σχέδιο εξόντωσης σε βάρος κομμουνιστών, στελεχών του ΚΚ Κολομβίας, φαίνεται να έχει εξυφανθεί τελευταία.

Οπως δήλωσε επανειλημμένα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κολομβίας ο Φιδέλ Καστάνιο, ένας από τους επικεφαλής των παραστρατιωτικών οργανώσεων, οι παραστρατιωτικοί έχουν προετοιμάσει ολόκληρο σχέδιο για να επεκτείνουν τη δράση τους και στην επαρχία Αράουκα.

Ηδη από τις τελευταίες μέρες του 1997, αλλά και με τον καινούριο χρόνο, σημειώθηκαν στην περιοχή διάφορες απαγωγές και δολοφονίες στελεχών του ΚΚ Κολομβίας:

- Στις 15 του Δεκέμβρη απήχθησαν οι Λιμπάρδο Ντουάρτε και Ροδόλφο Οσόριο Βέλες από τέσσερις παραστρατιωτικούς στην πρωτεύουσα της επαρχίας, και συγκεκριμένα μπροστά από τα γραφεία της Πατριωτικής Ενωσης την ώρα που ετοιμάζονταν να μπουν μέσα.

- Στις 30 του Δεκέμβρη σημειώθηκε άλλη μία απαγωγή, της Ανα Γκαραβίτο, στην πόλη Εσμεράλδα, στο Δήμο Αραοϊκίτα. Η τύχη της αγνοείται.

- Στις 2 του Γενάρη βρέθηκε δολοφονημένη στην πρωτεύουσα της επαρχίας η Μαριέλα Μπλάνκο.

Και οι τέσσερις ήταν τοπικά στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κολομβίας και της Πατριωτικής Ενωσης. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν δολοφονηθεί πάνω από 4.000 μέλη και στελέχη τους. Προφανώς, οι τελευταίες αυτές απαγωγές και δολοφονίες αποτελούν την αρχή ενός νέου κύματος τρομοκρατίας σε βάρος των κομμουνιστών, όπως άλλωστε ανακοίνωσαν και οι παραστρατιωτικοί.

Στην Κολομβία δρουν αυτή τη στιγμή, με την ανοχή του στρατού και της κυβέρνησης Σαμπέρ, πάνω από 150 παραστρατιωτικές οργανώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ