Παρασκευή 9 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - ΑΝΕΡΓΟΙ
Καταλήψεις παρά τους κυβερνητικούς ελιγμούς

ΠΑΡΙΣΙ .-

Την αύξηση του κονδυλίου για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των, επί χρόνια, ανέργων αποφάσισε, χτες, η Εθνική Επιτροπή Εργασίας στη Γαλλία, ενώ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι διαμαρτυρίες των ανέργων σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Υπό κατάληψη παραμένουν τα περισσότερα, κατά τόπους, κρατικά γραφεία ανεργίας στη Γαλλία. Οι διαμαρτυρόμενοι άνεργοι επιμένουν στα αιτήματά τους για καταβολή έκτακτου βοηθήματος 3.000 φράγκων στο τέλος κάθε έτους, για αύξηση του μηνιαίου επιδόματος ανεργίας και για άμεση λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας. Ορισμένες καταλήψεις, όπως αυτή του κρατικού γραφείου στο Παρίσι, έληξαν μετά από επέμβαση ανδρών της γαλλικής Αστυνομίας. Αν και σημειώθηκαν μικροεπεισόδια ανάμεσα στους καταληψίες και τους αστυνομικούς, δεν έγινε καμία σύλληψη.

Η Εθνική Επιτροπή Εργασίας ανακοίνωσε, χτες, ότι, μετά από το κύμα διαμαρτυριών, αποφάσισε να αυξήσει το ποσό που καταβάλλεται στους χρόνια ανέργους για την κάλυψη των πρώτων αναγκών τους, όπως είναι η κατοικία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα καταβληθούν στους ανέργους 14,8 εκατομμύρια φράγκα (2,5 εκατομμύρια δολάρια) αντί για 12 εκατομμύρια φράγκα (2 εκατομμύρια δολάρια), όπως είχε, αρχικώς, αποφασιστεί. Εντούτοις, στο κείμενο δεν αναφέρεται τίποτα σχετικά με τα συγκεκριμένα αιτήματα των ανέργων, εκπρόσωποι των οποίων επρόκειτο να συναντηθούν με τον Γάλλο πρωθυπουργό αργά χτες το βράδυ. Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο Λιονέλ Ζοσπέν, ο οποίος δέχεται έντονη κριτική για την ολιγωρία του σχετικά με τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ζήτημα που είχε θέσει ως πρώτη προτεραιότητά του κατά την ανάδειξή του στην πρωθυπουργία, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ορισμένα πρώτα μέτρα κατά της ανεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ