Παρασκευή 9 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Βαθαίνει η οικονομική κρίση

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Συναγερμό σε χρηματιστήρια της Νοτιοανατολικής Ασίας σήμανε η χτεσινή θεαματική βουτιά της ινδονησιακής ρουπίας (1 δολάριο ισοδυναμεί με 9.700 ρουπίες!), αλλά και η προ ενός 48ωρου πρόβλεψη της κυβέρνησης Σουχάρτο για μείωση των φετινών ρυθμών ανάπτυξης στο 4% από το περσινό 7,5%!

Οι συνέπειες από τη νέα καθοδική πορεία της ινδονησιακής ρουπίας, η οποία μέσα σε ένα εξάμηνο έχει χάσει τουλάχιστον το 75% της αξίας της έναντι του αμερικανικού δολαρίου, έκανε χτες ορισμένους αναλυτές να προβλέψουν ανακοπή της εισροής του δανείου των 40 δισ. δολαρίων που υπέγραψε πέρσι το καλοκαίρι η κυβέρνηση Σουχάρτο με στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το ΔΝΤ θα χρησιμοποιήσει, λένε οι αναλυτές, ως αφορμή τον νέο προϋπολογισμό της ινδονησιακής κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά τα σχετικά πρόσφατα δημοσιεύματα των εφημερίδων "ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ" και "ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΠΟΣΤ", στα οποία αξιωματούχοι του ΔΝΤ εμφανίζονταν να διερωτώνται εάν η Ινδονησία είναι σε θέση να εκπληρώσει επιτυχώς τους όρους δανειοδότησης...

Η κατρακύλα των δεικτών, που αφορούν την κατάσταση της ινδονησιακής οικονομίας, αντικατοπτρίζεται και στην επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των 200.000.000 Ινδονήσιων. Η εφημερίδα της Τζακάρτα "Σουάρα Καριά" σημείωνε τις δραματικές αυξήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων (γάλα, ρύζι, λάδι) τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και στη Σεμαράνγκ, δεύτερη πιο πολυπληθή πόλη της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ