Σάββατο 10 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συμβαίνουν και αυτά
  • Στα πλαίσια του προγράμματος της "Στοάς βιβλίου",από τις 11 πμ έως τις 12.30 μμ, από τις κυριακάτικες ζωντανές μεταδόσεις του Γ Προγράμματος της ΕΡΑ για τη διαχρονικότητα της Ελληνικής Γλώσσας, το θέμα της ερχόμενης Κυριακής θα είναι "Από τον Ομηρο στο 2000 μ. Χ. Λόγος Ελληνικός".Την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος.Κείμενα διαβάζουν: Δημήτρης Λιγνάδης, Αννίτα Δεκαβάλλα.Ερευνα κειμένων Ελσα Ανδριανού.Εισηγητής ο καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης.Την προσεχή Δευτέρα (7μμ) θα γίνουν τα εγκαίνια της εκδήλωσης - έκθεσης με θέμα "Παλαιά βιβλία και έντυπα από τη βιβλιολογική συλλογή του Κώστα Σπανού".Θα μιλήσουν οι Κυριάκος Ντελόπουλος και Κώστας Σπανός.Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 17/1.
  • Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου διοργανώνει και φέτος ανοιχτές συναντήσεις με αναφορά τα Αρχαία Ελληνικά Κείμενα,σε συνεργασία με φιλολόγους των Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου. Τη Δευτέρα (12/1, 7.30 μμ) το θέμα της συνάντησης είναι "Η καθημερινή ζωή στην Αρχαία Ελλάδα",με εισηγητή τον Πολίτη Αγαθάγγελο.
  • Το τελευταίο μυθιστόρημα της Βαλεντίνης Λουρμπά "Τα απομεινάρια του θεού" θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα (8μμ) στο βιβλιοπωλείο του Μάριου Βερέττα (Ζωσιμάδων 14). Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Μάκης Κιρλής, Αγγελική Βαλαβάνη και ο μουσικός Κλεάνθης Σταθόπουλος. Στο βιβλιοπωλείο στις 14/1 (8μμ) θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Χιλιανού συγγραφέα Λόνκο Κιλαπάν "Η ελληνική καταγωγή των Αρκουάν της Χιλής", από τον μεταφραστή του Γιώργο Λαθύρη, ενώ στις 16/1, την ίδια ώρα, ο Κώστας Ρωμοσιός θα παρουσιάσει το μυθιστόρημά του "Μεσσιανική Αυτοκρατορία ΙΙ - Η φωτιά περπατάει μαζί μου".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ