Τρίτη 13 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ
Καλοκαίρι, οι πρόωρες εκλογές

ΠΡΑΓΑ.-

Διέξοδος στην πολιτική κρίση που επικρατεί στη χώρα το τελευταίο διάστημα θα είναι η διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών στις 19 Ιουνίου, όπως σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η νέα κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Τσεχίας, εφόσον συμφωνήσει το Κοινοβούλιο στην ημερομηνία αυτή.

Την είδηση μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο CTK, επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου και κυβερνητικού εκπροσώπου Βλαντιμίρ Μλινάρ,όπως και το ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τη διάλυση της Κάτω Βουλής στις 20 του Απρίλη, προκειμένου να μεσολαβήσει η απαραίτητη, κατά το νόμο, περίοδος των 90 ημερών που θα οδηγήσει στις εκλογές της 19ης Ιουνίου.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιόσεφ Τοσόσφσκι,που είχε ορκιστεί στις 2 του Γενάρη, είχε αποδεχτεί την πρόταση του Προέδρου της χώρας Βάτσλαβ Χάβελ,με τον όρο ότι η κυβέρνησή του δε θα παραμείνει στην εξουσία πέραν του 1998 και κύριος σκοπός της θα είναι να προετοιμάσει τη χώρα για τις κοινοβουλευτικές εκλογές. Πιστή στις αρχικές της προθέσεις, "η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδιο, το οποίο θα συνδέσει με ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Εάν το Κοινοβούλιο δεν αποφασίσει μέσα σε 90 μέρες, θα διαλυθεί από την κυβέρνηση για να γίνει δυνατή η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών", δήλωσε ο Μλινάρ. Σύμφωνα επίσης με τον εκπρόσωπο, η κυβέρνηση Τοσόφσκι θα καταθέσει το νομοσχέδιο για την πώληση κτηματικής περιουσίας του δημοσίου στις 15 του Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ