Τρίτη 13 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Μπαμ" στις εφορίες

Σιγά την επίθεση και σιγά το χτύπημα! Πήγαν και έβαλαν, προχτές το βράδυ, δυο "βομβούλες" στην εφορία της Καλλιθέας και τώρα οι δράστες θα βγάλουν κάποια σχοινοτενή προκήρυξη και θα θριαμβολογούν και θα υποστηρίζουν ότι δήθεν χτύπησαν τη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης. Αστεία πράγματα, όμως. Αυτά είναι αντιδράσεις πυροτεχνήματα κι αν οι "άγνωστοι" που τοποθέτησαν τις δυο βόμβες θέλουν να δουν τι εστί πραγματική επίθεση δεν έχουν παρά να περιμένουν ως το Μάρτη, όταν θα χτυπήσει σε όλες τις εφορίες της χώρας η μία και μοναδική, η οργάνωση των... μεγαλοφοροφυγάδων! Τότε να δουν τι μπαράζ... ψευδών φορολογικών δηλώσεων έχει να εξαπολυθεί και πόσο καλά οργανωμένη θα είναι η "επιχείρηση", ώστε ούτε ένας από τους δράστες να μη συλληφθεί. Βεβαίως, οι διωκτικές αρχές (έφοροι, "Ράμπο" κλπ.) θα κινητοποιηθούν αμέσως, αλλά τα αποτελέσματά τους θα είναι μηδαμινά. Μόνον..."ευρήματα" θα συγκεντρώσουν, δηλαδή πλαστά τιμολόγια, διπλά βιβλία, παραποιημένες αποδείξεις κλπ. και θα χάσκουν προ αυτών, όπως χάσκουν ακριβώς επί 22 χρόνια, μπροστά σε κάλυκες, προκηρύξεις και θραύσματα βομβών και οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, που "ασχολούνται" με την τρομοκρατία!

Στο μεταξύ, ο Γιάννος για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου θα δείχνει ότι δήθεν έχει λυσσάξει για το χτύπημα των μεγαλοφοροφυγάδων. Και οι έφοροι, με τη σειρά τους, για να δείξουν ότι δεν αδρανούν, θα αρχίσουν "ανακρίσεις" και θα προσαγάγουν σωρηδόν στα γραφεία τους τους... "συνήθεις υπόπτους", δηλαδή τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους.

- Εμπρός, εμπρός, όλοι εδώ για εξέταση και μην κρύψει κανένας σας τίποτε γιατί χάθηκε!

- Μα, κάθε φορά, άλλοι κάνουν τη "δουλιά" και εμάς πιάνετε...

- Σιωπή. Αφήστε τα κλαψουρίσματα και ομολογείστε, γιατί θα την πληρώσετε ακριβά!

- Μήπως δεν το ξέρουμε; Κάθε χρόνο εμείς πληρώνουμε!

- Φέτος όμως τα πράγματα είναι πιο σκούρα για σας.

- Κι αυτό το ξέρουμε, κυρ-έφορα. Ενα τρισ. επιπλέον είναι το "κουστούμι" που μας έκοψε η άθλια κυβέρνηση, που όλο λέει ότι "ακουμπάει" τους φοροφυγάδες και όλο εμάς τους φουκαράδες "τσιμπάει"!

Πραγματικά, χρόνια και χρόνια ακούμε αυτούς που μας κυβερνούν να λένε ότι είναι επί τα ίχνη των μεγαλοφοροφυγάδων, αλλά δε βλέπουμε να συλλαμβάνεται κανένας και το ερώτημα που υπάρχει σ' εμάς τους μισθοσυντήρητους είναι γιατί μένουν αυτοί οι κύριοι συνεχώς στο απυρόβλητο; Η απάντηση από τους κυβερνώντες σ' αυτό το ερώτημα είναι ότι μόνον... ενδείξεις υπάρχουν για τους "δυναμιτιστές" της οικονομίας και όχι αποδείξεις γι' αυτό και δε συλλαμβάνονται. Αν όμως το πρόβλημα είναι όντως οι αποδείξεις, ε, τότε μπορούμε κάλλιστα να τις δώσουμε εμείς, που έχουμε ξεζουμιστεί από τους φορομπήχτες Μάνους, Γιάννους, Παπαδόπουλους, Δρύδες και άλλους όμοιους. Οι μεγαλοφοροφυγάδες λοιπόν, κύριοι, είναι, όπως ξέρετε πολύ καλά, οι μεγαλοκεφαλαιούχοι που έχουν εκπαιδευτεί άριστα από εσάς τους ίδιους στις"μίζες", στα "θαλασσοδάνεια" στα ανεξέλεγκτα υπερκέρδη και στην απόκρυψη με κάθε μέσον των κερδών τους. Οι μεγαλοφοροφυγάδες, κύριοι, είναι αυτοί που έχουν πολλά ύποπτα "πάρε, δώσε" με "κέντρα" του εξωτερικού και ειδικά με τις... ελβετικές τράπεζες. Και είναι αυτοί, τέλος, που με την ανοχή σας διατηρούν άπειρες "γιάφκες" στις... θυρίδες των τραπεζών. Αν τολμούσατε, επομένως, να κάνετε ένα "ντου" εκεί θα βρίσκατε σίγουρα πολλά "ενοχοποιητικά στοιχεία" των δραστών, όπως... δολάρια, μετοχές, ομόλογα, λίρες και ράβδους χρυσού και ό,τι άλλο έχουν οικονομίσει από την εκμετάλλευση των φουκαράδων και τη φοροδιαφυγή!

Αυτή είναι η αλήθεια, αλλά θα ήταν ουτοπία αν εμείς οι "συνήθεις ύποπτοι", οι... Μπαλάφες της εφορίας, περιμέναμε να επέμβουν ποτέ οι κυβερνώντες, για να βάλουν στο χέρι τους μεγαλοφοροφυγάδες. Αυτό είναι εντελώς αδύνατον, γιατί απλούστατα, είναι οι μεγαλοφοροφυγάδες που έχουν στο χέρι την κυβέρνηση!

Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ