Τετάρτη 14 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΧΙΣΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ
η νέα κυβερνητική επίθεση

Το συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο νόμου επιβραβεύει την πολιτική του κεφαλαίου και οδηγεί σε άγριο φοροκυνηγητό των λαϊκών στρωμάτων

Αρχισε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών, με το οποίο επιχειρείται ακόμα μεγαλύτερη οικονομική αφαίμαξη, κυρίως των λαϊκών στρωμάτων. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εισπράξει 250 δισ. από τους νέους φόρους, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις των αντιλαϊκών κριτηρίων σύγκλισης που προβλέπει το Μάαστριχτ. Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να μην προχωρήσει σε καμία αλλαγή σε σχέση με το κατατεθέν νομοσχέδιο, όπως φάνηκε και από τη θέση των αρμόδιων υπουργών χτες στην επιτροπή.

Με τις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου σηματοδοτείται μία νέα κλιμάκωση του αντιλαϊκού - αντικοινωνικού χαρακτήρα της φορολογικής πολιτικής, είπε μιλώντας στην επιτροπή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής, τονίζοντας ότι έχουμε ένα άγριο φοροκυνηγητό των μικρομεσαίων στρωμάτων του λαού, που αν ληφθούν υπόψη και μία σειρά άλλοι παράγοντες (εισοδηματική πολιτική, συρρίκνωση της κοινωνικής πολιτικής, εμπορευματοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών με την επιβολή της ανταποδοτικότητας) θα προκαλέσουν άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, που κυριολεκτικά βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ