Τετάρτη 14 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΣΙΑ
Χρηματιστηριακή ηρεμία μετά τις επεμβάσεις

ΤΖΑΚΑΡΤΑ - ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.-

"Οι οικονομικές βάσεις της Ασίας είναι υγιείς, αλλά χρειάζεται να συνοδευτούν και από υγιή πολιτική, σταθερούς δείκτες συναλλάγματος, διαφανείς οικονομικές ρυθμίσεις, συνετή νομισματική και οικονομική πολιτική", δήλωσε χτες ο Ζακ Σαντέρ, πρόεδρος της Κομισιόν, στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σιγκαπούρη, συμβάλλοντας και αυτός με τον τρόπο τους στο γενικό κλίμα επέμβασης στην οικονομική πολιτική χωρών της Νοτιανατολικής Ασίας με αφορμή την τρέχουσα νομισματική - οικονομική κρίση.

Την ίδια στιγμή, επανάκαμψη εμφανιζόταν στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, όπου μετά από μία επεισοδιακή εξάωρη υπόθεση ομηρίας, ο δείκτης Νικέι ανέβηκε κατά 91,50 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο της κλίμακας του 0,62%. Βασική αφορμή γι' αυτή τη χτεσινή θετική εξέλιξη στάθηκε η προηγούμενη ανακοίνωση της ιαπωνικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ριουτάρο Χασιμότο, η οποία παραδέχτηκε ότι η οικονομία βρίσκεται σε προσωρινό αδιέξοδο αλλά θα καταβληθούν προσπάθειες για την άρση του.

Κάπως καλύτερο κλίμα υπήρξε και στις χρηματαγορές της Ταϊλάνδης και της Ν. Κορέας. Στο χρηματιστήριο της Μπανγκ Γκονγκ, ο δείκτης συναλλαγών ανέβηκε κατά 2,9%, της Σεούλ κατά 1,7%, της Μανίλα κατά 3,8% και του Σίδνεϊ κατά μία ποσοστιαία μονάδα...

Στο μεταξύ, η κατάσταση στην Ινδονησία παραμένει κρίσιμη και συνεχίζονται οι πολιτικές πιέσεις σε βάρος της κυβέρνησης Σουχάρτο. Χτες, και οι φοιτητές ένωσαν τις φωνές τους στις διαμαρτυρίες μεγάλων μουσουλμανικών κομμάτων, εκφράζοντας με συμβολική διαδήλωση στην Τζακάρτα την υποστήριξή τους στον πολιτικό της αντιπολίτευσης, Μεγκαβάτι Σουκαρνοπούτρι.

Οι φοιτητές που ανήκουν στην οργάνωση "Συμμαχία Λαϊκής Δημοκρατίας" ζήτησαν από τη Συμβουλευτική Εθνοσυνέλευση να μην εκλέξει τον Σουχάρτο για έβδομη συνεχή φορά στη διάρκεια των προγραμματισμένων για τον ερχόμενο Μάρτη προεδρικών εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ