Τετάρτη 14 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
"Επνιξε" τους Αμερικανούς

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών πέτυχε σπουδαία νίκη με 3 - 2 επί των ΗΠΑ και τώρα βλέπει 4άδα

ΠΕΡΘ (Γ. ΤΖΟΥΣΤΑΣ).-

Πανιά για την τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος άνοιξε χτες η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, που σε ένα καθοριστικό παιχνίδι, για γερά νεύρα, κατάφερε να επιβληθεί των ΗΠΑ με 3 - 2 και ήδη βρίσκεται με το ένα πόδι στην τετράδα.

Ετσι τώρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αν νικήσει σήμερα (14.15 ώρα Ελλάδας) την οικοδέσποινα Αυστραλία, θα οριστικοποιήσει την πρόκρισή της στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Το χτεσινό παιχνίδι, όπως γίνεται αντιληπτό και από το τελικό σκορ, δε θα μπορούσε να διεκδικήσει δάφνες ποιότητας όσον αφορά το θέαμα. Και οι δυο ομάδες καίγονταν για τη νίκη και γι' αυτό το λόγο οι σκληρές άμυνες ήταν αυτές που είχαν την τιμητική τους. Το στοιχείο όμως που έκρινε τον αγώνα ήταν η πολύ καλή άμυνα τον Ελλήνων παικτών στον Αμερικανό άσο της Χαλκίδας Κρις Χούμπερτ, με αποτέλεσμα να διαλύσουν την επιθετική αιχμή των Αμερικανών. Οι παίκτες του εθνικού μας συγκροτήματος, παίζοντας με πολύ πάθος κατά του κακού τους δαίμονα, όπως η Εθνική των ΗΠΑ, κατάφεραν εκτός από μια πολύτιμη νίκη να πάρουν παράλληλα και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα τους στον τελικό του ΦΙΝΑ ΚΑΠ της Αθήνας.

Το σκορ του αγώνα διαμορφώθηκε 4 πριν τη λήξη, όταν ο Αφρουδάκης πέτυχε το καθοριστικό γκολ, που χάρισε τη νίκη στην Ελλάδα.

Πολύ καλός ήταν ο τερματοφύλακας Ρέππας καθώς και οι Μάζης, Ψύχος που εξουδετέρωσαν τον Κρις Χούμπερτ και έβαλαν τις βάσεις για την επιτυχία. Για τους Αμερικανούς σκόραραν οι Σουμάχερ και Χούμπερτ.

Τα επτάλεπτα: 1 - 1, 0 - 0, 1 - 1, 1 - 0.

Δυο γκολ για την Εθνική μας σημείωσε ο Αφρουδάκης και ένα ο Καλακόνας, ενώ αγωνίστηκαν επίσης και οι: Ρέππας, Μάζης, Λούδης, Μαυρωτάς, Παπαναστασίου, Ψύχος, Λοράντος, Θωμάκος, Λυκούδης.Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κούλης Ιωσηφίδης επισήμανε: "Επιβάλαμε το ρυθμό μας και περιορίσαμε το μεγάλο της ατού, τον Χάμπερτ. Γενικά παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα και με την απόδοση του Ρέππα, βάλαμε τα θεμέλια για τη νίκη. Πιστεύω ότι είχαμε πολύ πάθος στο παιχνίδι μας εξαιτίας της ήττας μας στον τελικό του ΦΙΝΑ ΚΑΠ".

  • Εξάλλου σήμερα το πρωί ξαναρίχνεται στη μάχη και η Εθνική γυναικών, όπου δίνει τον πιο καθοριστικό αγώνα με αντίπαλο τη Ρωσία. Αν νικήσει η Εθνική μας, τότε ανοίγει ο δρόμος για ένα μετάλλιο, αφού παίρνει το εισιτήριο για την τετράδα. Σε διαφορετική περίπτωση θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5 - 8. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 08.00 ώρα Ελλάδας.
ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Μια ακόμη επιτυχία προσέθεσε στο ενεργητικό της η Χριστίνα Θαλασσινίδου, που τερμάτισε στην 8η θέση στον τελικό του σόλο με 93,867 βαθμούς και έγινε έτσι η δεύτερη Ελληνίδα αθλήτρια (μετά την Ελλη Ρουσσάκη το 1986) που αγωνίζεται σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Υπενθυμίζεται ότι η Θαλασσινίδου είχε καταλάβει την ίδια θέση και στους προκριματικούς με 97,133 βαθμούς. Την πρώτη θέση πήρε το μεγάλο όνομα του αγωνίσματος, η Ρωσίδα Ολγα Σεντάκοβα, με 99,467 βαθμούς.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Ο Νίκος Συρανίδης ήταν αυτός που πραγματοποίησε χτες την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς στις καταδύσεις από βατήρα 3μ, αφού κατάφερε να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό.

Παρ' όλα αυτά όμως δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος, αφού κατέλαβε τη 15η θέση με 570.42 βαθμούς και αποκλείστηκε, καθώς προκρίθηκαν οι 12 πρώτοι της ημιτελικής σειράς. Στα ημιτελικά είχε συγκεντρώσει 455,83 βαθμούς.

Αντίθετα, ο έτερος εκπρόσωπός μας στο ίδιο αγώνισμα, Θωμάς Μπίμης, δεν τα πήγε καθόλου καλά, αφού συγκέντρωσε μόνο 315.06 βαθμούς και κατέλαβε την 28η θέση μεταξύ 36 αθλητών.

Ο Ρώσος "χρυσός" Ολυμπιονίκης της Ατλάντα, Ντμίτρι Σαούτιν, κέρδισε την πρώτη θέση με 746,79 βαθμούς.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Οι χτεσινοί τελικοί

Η νεαρή Αμερικανίδα κολυμβήτρια Κρίστι Κόουαλ ήταν το πρόσωπο της μέρας αφού έκανε τη μεγάλη έκπληξη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα πρόσθιο με χρόνο 1.08.42.

Η Κόουαλ με μια εκπληκτική κούρσα άφησε πίσω μεγάλες αντιπάλους, όπως την Αυστραλέζα Χέλεν Ντένμαν που ήταν δεύτερη με 1.08.51, την Καναδέζα Λορέν Βαν Οστεν που ήταν 3η με 1.08.66, καθώς και την Ουγγαρέζα Ανες Κόβατς (4η), και την Ουκρανή Σβετλάνα Μπονταρένκο (7η).

Στους υπόλοιπους τελικούς της χτεσινής μέρας οι νικητές ήταν:

400 Μ.Α. (Α): 1. Τομ Ντόλαν (ΗΠΑ) 4.14.95. 2. Μάρσελ Βόουντα (Ολλανδία) 4.15.53. 3. Κέρτις Μίντεν (Καναδάς) 4.16.45. 200μ ελεύθερο(Γ): 1. Πολ (Κόστα Ρίκα) 1.58.90. 2. Μοράβκοβα (Σλοβακία) 1.59.61. 3. Γκρεβίλ (Αυστραλία) 1.59.92.

4X200 Ελεύθερο (Α): 1. Αυστραλία 7.12.48. 2. Ολλανδία 7.16.77. 3. Βρετανία 7.17.33.

  • Στον πίνακα των μεταλλίων: ΗΠΑ 6 χρυσά 1 αργυρό 1 χάλκινο και ακολουθούν: Ρωσία 5 - 1 - 1, Κίνα 4 - 4 - 3, Αυστραλία 2 - 2 - 3, Ιταλία 1 - 1 - 2.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ