Τρίτη 20 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυβερνητικές απΑΤΕωνιές για τα χρέη

Δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα

Με την εξαγγελία των αγροτικών κινητοποιήσεων, η κυβέρνηση έβαλε μπροστά το μηχανισμό της παραπληροφόρησης και εξαπάτησης των αγροτών, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει να εμφανίσει στην κοινή γνώμη την εικόνα ότι, τάχα, παίρνει μέτρα υπέρ των αγροτών. Ετσι διοχέτευσε πληροφορίες ότι η Αγροτική Τράπεζα "χαρίζει", με ρυθμίσεις, χρεών 125 δισ. δραχμές στους αγρότες. Η "είδηση" έγινε πρωτοσέλιδο σε αθηναϊκή εφημερίδα και αναδημοσιεύτηκε στον επαρχιακό Τύπο.

Σχολιάζοντας το θέμα αυτό ο βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας τόνισε στο "Ρ": "Αν κάποιος βέβαια διαβάσει προσεκτικά τα όσα δημοσιεύτηκαν θα διαπιστώσει ότι είναι μια ρύθμιση που αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση της ΑΤΕ. Συγκεκριμένα επιδιώκει:

1. Να εξυγιανθεί το χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας, για να πουληθεί ευκολότερα στους ιδιώτες, μέσω του Χρηματιστηρίου.

2. Η ρύθμιση ή η διαγραφή γίνεται με καθαρά τραπεζικά κριτήρια, όπως διευκρινίζει ο ίδιος ο διοικητής της ΑΤΕ. Οι αγρότες έχουν εμπειρία από τέτοιες ρυθμίσεις... που έχουν γίνει στο παρελθόν.

3. Στα δημοσιεύματα και ιδιαίτερα στο τέταρτο σημείο, αναφέρεται πως η ΑΤΕ πιστεύει ότι με τη διαγραφή και τη ρύθμιση θα ξαναγίνουν πελάτες της Αγροτικής Τράπεζας οι συγκεκριμένοι αγρότες.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η κυβέρνηση, θορυβημένη από τους αγώνες, αναγκάζεται να εξαγγείλει ψευτομέτρα".

"Ομως η μαζική συμμετοχή των αγροτών στους αγώνες - σημειώνει στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μπούτας - μπορεί να εξαναγκάσει την κυβέρνηση να πάρει μέτρα που θα λύνουν το πρόβλημα των χρεών, που στην περιοχή μας έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και κάθε εβδομάδα έχουμε δύο με τρεις πλειστηριασμούς.

Το αίτημα των αγροτών είναι να διαγραφούν οι τόκοι υπερημερίας, καθώς και τα 2/3 των συμβατικών τόκων και τα υπόλοιπα να εξοφληθούν με τη μέθοδο των μεσοπρόθεσμων δανείων, καθώς και η μείωση του επιτοκίου κάτω από το διπλάσιο του πληθωρισμού και η κατάργηση όλων των επιβαρύνσεων όπως τόκοι υπερημερίας, πανωτόκια. Το αίτημα αυτό είναι απόλυτα ρεαλιστικό και θα ανακουφίσει τους μικρομεσαίους αγρότες και θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα".

"Γι' αυτό - κατέληξε ο βουλευτή του ΚΚΕ - η μαζική συμμετοχή στους αγώνες είναι απαραίτητη, γιατί πρόκειται για αγώνα ταξικό, αγώνας επιβίωσης. "


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ