Τρίτη 20 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζητούν απαγόρευση της κλωνοποίησης του ανθρώπου

Το Σωματείο Υποστήριξης Γονιμότητας "Κυβέλη" με ανακοίνωσή του ζητά από την κυβέρνηση να νομοθετήσει τάχιστα και να απαγορεύσει την κλωνοποίηση ανθρώπων με οποιαδήποτε μορφή, καθώς και τη διενέργεια πειραμάτων που σχετίζονται με την παραγωγή κλώνων από ανθρώπινα εμβρυϊκά κύτταρα.

"Ως υπογόνιμοι πολίτες, αναφέρει ο σύλλογος, είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο θέμα της τεκνοποίησης και προσηλωμένοι σε αυτό το στόχο, αλλά θεωρούμε ότι εφαρμογή της κλωνοποίησης εμπεριέχει τον κίνδυνο για πολλά ζευγάρια να παρεκκλίνουν από το στόχο τους να αποκτήσουν παιδιά, προσφεύγοντας στην κλωνοποίηση". Ο σύλλογος αναγνωρίζει ότι η κλωνοποίηση αποτελεί σπουδαίο επίτευγμα, που ανοίγει νέους ορίζοντες στην επιστήμη και δηλώνει ότι κατανοεί τον ενθουσιασμό κάποιων επιστημόνων, αλλά πιστεύει πως η προοπτική της κλωνοποίησης του ανθρώπου είναι ιδιαίτερα ζοφερή και επικίνδυνη και μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Ο σύλλογος ζητά από την κυβέρνηση να ποινικοποιήσει την εφαρμογή της κλωνοποίησης στον άνθρωπο και της διενέργειας σχετικών πειραμάτων και να συμπεριλάβει την ανωτέρω απαγόρευση στην πιθανή αναθεώρηση του Συντάγματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ