Σάββατο 31 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Διαμαρτυρίες των ανέργων σε όλη τη χώρα

Η ανεργία που πλήττει με δριμύτητα τους Γερμανούς πολίτες και συνεχώς αυξάνεται απειλητικά, έκανε τους Γερμανούς ανέργους να παραδειγματιστούν από τους Γάλλους "συναδέλφους" τους και να προγραμματίσουν διαμαρτυρίες σε 50 γερμανικές πόλεις, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και όλες οι πρωτεύουσες των ομοσπονδιακών κρατιδίων.

Οι κινητοποιήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στις 5 του Φλεβάρη, όπως εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Ενωσης Ανέργων, Κλάους Γκρεν.Η δράση αυτής της οργάνωσης επεκτείνεται βασικά στην πρώην ΓΛΔ, που όπως είναι γνωστό πλήττεται από μεγάλα ποσοστά ανεργίας. Ομως την πρωτοβουλία για τις επερχόμενες διαμαρτυρίες του Φλεβάρη έχει αναλάβει το συντονιστικό γραφείο συνδικαλιστικών ομάδων ανέργων του Μπίλεφελντ και την υποστηρίζουν αρκετές συνδικαλιστικές οργανώσεις και εκκλησιαστικές κοινότητες. Συνολικά υπολογίζεται ότι περίπου 50 οργανώσεις και ομάδες έχουν εκδηλώσει τη συμπαράστασή τους.

Το κεντρικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι: "Καταπολέμηση της ανεργίας και όχι των ανέργων". Επιμέρους, ο κατάλογος των αιτημάτων αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής: "Ανάκληση της μείωσης της οικονομικής βοήθειας προς τις υπηρεσίες ανεύρεσης εργασίας, σταθερή ασφάλεια του επιδόματος ανέργων και αύξηση του (μειωμένου) επιδόματος κοινωνικής βοήθειας. Επίσης, κατάργηση της προβλεπόμενης αναγγελίας από τους ανέργους ότι καταβάλλουν προσπάθειες εξεύρεσης εργασίας, αφού είναι γνωστό ότι υπό τις σημερινές συνθήκες είναι ουτοπία η εξεύρεση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ