Τρίτη 3 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εντός και εκτός

Μια παράσταση με πρωταγωνιστή το Λόγο από τον Νίκο Καλογερόπουλο και το"Θέατρο των Καιρών", άρχισε στο Στούντιο "Λήδρα" του Παντείου Πανεπιστημίου.Ο Νίκος Καλογερόπουλος δραματοποίησε την ποιητική του δουλιά με τίτλο "Επιστρόφια" και την παρουσιάζει επί σκηνής, σε δική του σκηνοθεσία, με τη συμμετοχή της Σωτηρίας Λεονάρδου.Τα σκηνικά - κοστούμια είναι του Γιάννη Λεκκού.

  • Μέχρι τις 11 Φλεβάρη, η Κατερίνα Βασιλάκου θα παρουσιάζει στο "Αττενέουμ" (Αμερικής 8), έξι μονόπρακτα των Κοκτό, Τσέχοφ, Κιντέρο με το γενικό τίτλο "Ερωτας για έξι πρόσωπα".Η σκηνοθεσία είναι της Κατερίνας Βασιλάκου,τα σκηνικά - κοστούμια της Ελλης Πανούση,ενώ το βασικό τραγούδι του έργου έγραψε και ερμηνεύει η Φωτεινή Σαββατιανού.Μαζί της παίζει ο Γιώργος Σπανόπουλος.
  • Το έργο "Ναι" του Γκαμπριέλ Αρού παρουσιάζεται, στο Θεατρικό Δωμάτιο του Μύλου,στη Θεσσαλονίκη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη,σκηνικά - κοστούμια Νίκου Πετρόπουλου και μουσική Φίλιππου Τσαλαχούρη.Παίζουν: Κωνσταντίνος Καζάκος και Γιώργος Νινιός.Η παράσταση μετά το Μύλο θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο "Τζένη Καρέζη".
  • Με το "Γκρο Πλαν" του Γιώργου Μανιώτη και με το συνθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή Σταμάτη Κραουνάκη ξεκίνησαν οι παραστάσεις στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Καλλιόπης Χαραλάμπους.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Ολγα Τουρνάκη, Απόστολος Σοφιανός, Δημήτρης Πολίτης, Νίκος Μπουρνιάς, Θανάσης Βλαβιανός, Στέργιος Τζαφέρης, Νατάσσα Κοτσοβού.
  • Στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης,παρουσιάζεται ο "Αφελής" του Δημήτρη Ψαθά,που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Πάνου Σκουρολιάκου,σκηνικά - κοστούμια Καλλιόπης Κοπανίτσα και μουσική επιμέλεια Επαμεινώνδα Βεργιόγλου.Παίζουν: Πάνος Σκουρολιάκος, Ελένη Φιλίνη, Αρης Τσιούνης, Βάνα Ζάκκα, Νίκη Παζαρέντζου, Βασίλης Βασιλάκης κ. ά.
  • Την τρίτη φετινή παραγωγή του ξεκίνησε το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.Πρόκειται για το έργο του Στανισλάβ Στρατίεβ "Το σακάκι που βελάζει",που ανεβαίνει, στο "Καμπέρειο",σε μετάφραση Βασίλη Σκουβακλή,σκηνοθεσία Δημήτρη Ιωάννου,σκηνικά Αντώνη Στεφανόπουλου,κοστούμια Νίκου Πεξομάτη,μουσική επιμέλεια Πάνου Ευαγγέλου,χορογραφίες Διονυσίας Φειδοπούλου.Παίζουν: Βαγγελιώ Γιαννάκη, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Γιώργος Γκίκας, Βασίλης Γουργούλης κ. ά.
  • Αρχισαν οι παραστάσεις και στο ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας,με το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη "Ποιος ανακάλυψε την Αμερική",που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ακίνδυνου Γκίκα,σκηνικά - κοστούμια Σάντρας Στεφανίδου και μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου.Παίζουν: Εφη Τσαμποδήμου και Ηλέκτρα Γεννατά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ