Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κρουστά, πνευστά, φλογέρες

Δανείστηκαν τ' όνομά τους από μια ιέρεια της αρχαιότητας από τη Μαντίνεια. Ο λόγος για τους "Διοτίμα",το τριμελές μουσικό σχήμα, που συνδυάζει το ρυθμό των κρουστών με τον ήχο των πνευστών, προσφέροντας ηχοχρώματα της Μεσογείου, αλλά και ακούσματα από Αφρική, Ασία και Αμερική. Το συγκρότημα των Κώστα Χανή, Λευτέρη Αγγουριδάκη και Κώστα Παπαποστόλου εμφανίζεται σήμερα το απόγευμα στο φουαγιέ του ισογείου του Μεγάρου Μουσικής, συνοδευόμενο από τους Αρη Παπανικολάου (αφρικανικά τύμπανα) και Δωροθέα Λιανά (μικρά κρουστά). Στο ΜΜ, σήμερα, στις 8.30μμ, η πιανίστα Μισέλ Σαραπάν θα δώσει ρεσιτάλ με έργα Φρανκ, Ντεμπισί και Ραβέλ.

  • Αφιερωμένη στον Μπραμς είναι η μουσική βραδιά, που διοργανώνει ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος σήμερα (7μμ), στον "Παρνασσό" (πλ. Καρύτση). Εργα του θα ερμηνεύσουν οι Σωτήρης Ταχιάτης (βιολοντσέλο) και Βίκυ Χριστοφίλου (πιάνο). Είσοδος ελεύθερη.
  • Εργα για φλογέρα από το Μεσαίωνα έως σήμερα θα παρουσιαστούν σήμερα (8.30μμ) στην αίθουσα συναυλιών "Φ. Νάκας" (Ιπποκράτους 41). Με τη Μέχτιλτ Σταρκ (φλογέρες) συμπράττουν οι μουσικοί Χέλγκα Γιαννούλα, Κατερίνα Κτώνα, Δημήτρης Τζαφέστας και Ειρήνη Αντωνιάδου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ