Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αγκαλιές τραγουδιών

Μουσικές δημιουργίες των Μπρεχτ - Βάιλ, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Σπανού, Ελένης Καραϊνδρου, Σταμάτη Κραουνάκη, Αφροδίτης Μάνου, Γιώργου Ανδρέου και Νίκου Ζούδιαρη συνθέτουν το πρόγραμμα με τίτλο "Το Μουσικό Κουτί", που παρουσιάζει η Τάνια Τσανακλίδου,στο θέατρο "Ιλίσια", μέχρι τις 22 Φλεβάρη (Τετάρτη - Κυριακή). Πρόκειται για ένα θέαμα, που συνδέει τη μουσική, την ποίηση και το θέατρο, καθώς για την ερμηνεύτρια "τα τραγούδια είναι αφορμή για την αφήγηση μιας ιστορίας, που περικλείει τη γέννηση, την προδοσία, τη θυσία και το θάνατο".

Στην παράσταση συμμετέχει φιλικά ο Νίκος Ζούδιαρης,καθώς και οι Γιώργος Κοντραφούρης (πιάνο) και Στράτος Βουγάς (σαξόφωνο). Η σκηνοθεσία είναι του Θέμη Μουμουλίδη και τα σκηνικά του Μάριου Βουτσινά.

  • Η Αλκηστη Πρωτοψάλτη ξεκινάει αύριο τις εμφανίσεις της στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,μ' ένα πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο της τελευταίας της δισκογραφικής δουλιάς "Σαν ηφαίστειο που ξυπνά". Το πρόγραμμα επιμελείται ο Νίκος Αντύπας και σκηνοθετεί ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ενώ θα δοθούν τριάντα παραστάσεις.
  • "Πατησίων και Παραμυθιού γωνία", είναι ο τόπος της συνάντησης του Δημήτρη Μητροπάνου, με τους πολυπληθείς φίλους των τραγουδιών του και μαζί το τοπίο, στο οποίο θα ζωντανεύουν λόγια και μουσικές. Από την Παρασκευή, ο γνωστός ερμηνευτής, μαζί με τους Μανώλη Χατζημανώλη, Στέλλα Χροναίου και Νίκο Ζιώγαλα, θα βρίσκονται στη "Σφεντόνα" (Λ. Αλεξάνδρας 22), στήνοντας εκεί για δυο μήνες το δικό τους παραμύθι, ξετυλίγοντας την "κόκκινη κλωστή" του μέσα από τραγούδια αγαπημένα.
  • "Για τη συνήθεια του έρωτα" τιτλοφορείται το πρόγραμμα, που παρουσιάζει η Ελλη Πασπαλά από σήμερα έως και τις 15 Φλεβάρη στο κλαμπ του"Μύλου". Περιλαμβάνει τραγούδια από τον τελευταίο της δίσκο με τον παραπάνω τίτλο, κομμάτια από παλιότερες δουλιές της, αλλά και διασκευές που δεν έχει ξανατραγουδήσει. Τη συνοδεύουν έξι σπουδαίοι μουσικοί, οι: Ντέιβιντ Λιντς, Χάικ Γιατζιγιάν, Αχιλλέας Περσίδης, Σωτήρης Λεμονίδης, Γιάννης Ανινος καιΜιχάλης Καπηλίδης.
  • Δυο βραδιές ηλεκτρικές, γεμάτες δυναμικό ροκ, υπόσχονται τα "Υπόγεια Ρεύματα",στο διήμερο που πραγματοποιούν την Παρασκευή και το Σάββατο (11μμ), στο κλαμπ "Γούντστοκ" στο Περιστέρι. Στις αποσκευές του γκρουπ, που εμφανίζεται με πλήρη σύνθεση και ανανεωμένο ήχο, το νέο άλμπουμ "Τσαλακωμένες μέρες", που κυκλοφορεί στα μέσα Φλεβάρη.
  • Μια περιήγηση στις ακτές του κόσμου πραγματοποιεί ο Νίκος Πιπινέλης και οι "Πειρατές" του κάθε Παρασκευή στο "Δίαυλο" (Δράκου 9). Ενα ταξίδι από τις "όχθες του Κηφισού" μέχρι τις μακρινές ακτές της Κούβας με "καράβι" τα τραγούδια της θάλασσας. Παρουσιάζει επιλογές από τη δισκογραφία του, διασκευές γνωστών ελληνικών τραγουδιών, αλλά και μουσικές δημιουργίες από όλο τον κόσμο.
  • Ο γνωστός μπασίστας και συνθέτης Γιώργος Φακανάς εμφανίζεται απόψε, για δεύτερη συνεχή βραδιά, με το γκρουπ του στο καφέ "Hi - Hat" (Κρουσόβου 1, "Χίλτον"), παρουσιάζοντας κομμάτια από τη δισκογραφία του, καινούριες συνθέσεις του, καθώς και γνωστές τζαζ δημιουργίες. Στον ίδιο χώρο από αύριο μέχρι και το Σάββατο εμφανίζονται οι Βρετανοί "Nine Below Zero". Μαζί τους αύριο οι "Steve Stockmal Band" και την Παρασκευή - Σάββατο οι "Blues Bug".
  • Αφιερωμένο στον θρυλικό τζάζμαν Ντέξτερ Γκόρντον είναι το πρόγραμμα, που θα παρουσιάζει από την Παρασκευή στο "Χαφ Νοτ" (Τριβωνιανού 17, Μετς) το κουαρτέτο του Γάλλου σαξοφωνίστα Serge Casero.
  • Στην "Πινακοθήκη" (Αγ. Θέκλας 5, Ψυρρή) απόψε οι Σταύρος Παπασταύρου και Γιώργης Χριστοδούλου παρουσιάζουν το δίσκο τους "Γιαπωνέζικοι Κήποι", ενώ αύριο οι Ελένη Κουλουριώτη (φωνή) και Μάνια Ευαγγελίου (πιάνο) επιχειρούν μια διαδρομή στο γαλλικό τραγούδι.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2012-05-13 00:00:00.0)
Ο Διονύσης και οι φίλοι του... (2009-09-30 00:00:00.0)
Μουσικές προσκλήσεις (2006-09-01 00:00:00.0)
Μελωδικές συναντήσεις (2001-10-17 00:00:00.0)
«Δροσιά» εντός κι εκτός (2000-07-14 00:00:00.0)
"Μαγικό Κουτί" και "Υπόγεια Ρεύματα" (1998-02-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ