Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδικές συναντήσεις

Γεράσιμος Ανδρεάτος
Γεράσιμος Ανδρεάτος
Με «καράβι» όμορφα τραγούδια, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος ξεκινά την Παρασκευή (19/10) τα μελωδικά «ταξίδια» του στη Θεσσαλονίκη. Ο ερμηνευτής θα εμφανίζεται στο κλαμπ του «Μύλου», συνοδευόμενος από τις Στέλλα Χροναίου και Βασιλική Καρακώστα (τραγούδι) και επτά μουσικούς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστά κομμάτια από όλη τη δισκογραφία του και κυρίως από το «Ολα πολύτιμα» - καρπό της συνεργασίας του με τον Παντελή Θαλασσινό. Σημαντικοί «σταθμοί» θα είναι επίσης, τραγούδια για τη Σμύρνη, γενικότερα τη Μ. Ασία και τον Πόντο, που ο Γ. Ανδρεάτος ερμηνεύει ξεχωριστά.

  • Οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» επιστρέφουν με τρεις παραστάσεις από αύριο μέχρι το Σάββατο, στο «Αερικό» (Αγαθάρχου 6, Ψυρρή). Οι Αργύρης Μπακιρτζής (τραγούδι), Κ. Βόμβολος (ακορντεόν, κανονάκι), Μ. Σιγανίδης (κοντραμπάσο, μαντολίνο, τραγούδι), Κ. Σιδέρης (τζουράς, φωνητικά), Γ. Τακματζόγλου (κιθάρα), Φλ. Φλωρίδης (σαξόφωνο) και Χ. Παπαδόπουλος (μπουζούκι), καταθέτουν ένα τριήμερο παραδομένο στον ιδιότυπο ήχο τους και τις μοναδικές ερμηνείες. Εναρξη: 9.30 μ.μ.
  • Με την «Αθηναϊκή Κομπανία» σε αξέχαστα λαϊκά τραγούδια, ανοίγει την Παρασκευή η μουσική σκηνή «Εννέα Ογδοα» (Λ. Αλεξάνδρας 40, τηλ. 82.35.841). Αθάνατα τραγούδια των Βαμβακάρη, Παπαϊωάννου, Ζαμπέτα, Τσιτσάνη, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Καλδάρα κ.ά., συνθέτουν το πρόγραμμα, που θα παρουσιάζει στα «9/8» η «Αθηναϊκή Κομπανία», με τους Γιάννη Ζάρα, Δήμητρα Κωστάκη, Κατερίνα Πέτσα, Παναγιώτη Κολοκοτρώνη. Μέρες λειτουργίας: Πέμπτη - Κυριακή (11 μ.μ.).
  • Ο Δημήτρης Κοντογιάννης, ο Γιώργος Δημητριανάκης και η Γιούλη Τσίρου αρχίζουν την Παρασκευή τις εμφανίσεις τους στο «Σταθμό» (Μαυρομματαίων 22, Πεδίον Αρεως). Ολο το χειμώνα θα παρουσιάζουν αγαπημένα δημοτικά, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια.
  • «Αθηναϊκή Κομπανία»
    «Αθηναϊκή Κομπανία»
    Ο Γιάννης Λεμπέσης τραγουδά στην «Ογδοη Νότα» (πρώην «Ρεμπέτικα», Κάρπου 49, Ν. Κόσμος, τηλ. 90.18.891), που εγκαινιάζεται αύριο σαν στέκι για το ρεμπέτικο, παραδοσιακό και λαϊκό τραγούδι. Μαζί του οι: Γιώργος Ζορμπάς, Μαρία Δοξαστάκη, Πορφύρης Κονάς, Εκτωρ Κοσμάς, Βασίλης Μούζος.
  • Αύριο ξεκινά (11 μ.μ.) το χειμερινό πρόγραμμα στο «Λοκομοτίβ» (Παναθηναϊκού 9, 64.69.087), που επιμελείται και παρουσιάζει ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος (από Τετάρτη - Σάββατο). Συμμετέχουν: Γιώργης Κοντογιάννης (Κρης), Παναγιώτης Παπαγεωργίου, Ηλίας Καραγιάννης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου.
  • Τις μουσικές παραστάσεις «Επαγρύπνιες» παρουσιάζει η Λήδα Χαλκιαδάκη κάθε Τετάρτη, στο «Δίαυλο» (Δράκου 9, Κουκάκι), με έντεχνο, λαϊκό, σύγχρονο, ροκ και λάτιν τραγούδι, αλλά και ποιητικά αφιερώματα. Συμμετέχουν: Γ. Χατζίδης (πλήκτρα, μουσική επιμέλεια) και Γρ. Κόλιας (τραγούδι, κιθάρα).
  • Μουσικές γεύσεις μιας δεκαετίας που άφησε εποχή, από αύριο στο «Sixties» (Ποσειδώνος 42, Π. Φάληρο, 98.19.355), με τους Τάκη Αντωνιάδη, Βιβή Κίτσου, Χρ. Τζινιόλη, Βασ. Τζαβάρα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ