Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αντίγραφα πανέμορφων κειμηλίων

Ιδρύθηκε το 1977 και ήταν το πρώτο πωλητήριο Μουσείου, που λειτούργησε στην Ελλάδα. Ξεκίνησε με καρτ ποστάλ, αλλά στην πορεία, με σεβασμό, υπευθυνότητα και πολύ μεράκι, συγκέντρωσε αντίγραφα από τα εκθέματα των συλλογών του, υποστηρίζοντας οικονομικά το Μουσείο και καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος του συνολικού προϋπολογισμού του.

Ο λόγος για το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, το οποίο ακολούθησε την ανάπλαση και ανανέωση της εκθεσιακής φυσιογνωμίας του Μουσείου Μπενάκη, η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη χρονιά. Σ' έναν ιδιαίτερα καλαίσθητο χώρο, στο ισόγειο του Μουσείου, παρουσιάζεται μια καινούρια σειρά πρωτότυπων χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων, διευρύνοντας την ήδη υπάρχουσα συλλογή του.

Οπως αναφέρθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, «η νέα σειρά περιλαμβάνει όχι μόνο πιστά αντίγραφα, αλλά και αντικείμενα εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές και τις εκάστοτε περιοδικές εκθέσεις που παρουσιάζονται στο Μουσείο». Ετσι, το Πωλητήριο απευθύνεται για πρώτη φορά σε νέους σχεδιαστές και καλλιτέχνες, οι οποίοι επιλέγουν και αποδίδουν ελεύθερα λεπτομέρειες και θέματα των συλλογών. Στόχος της νέας αυτής προσέγγισης, που καθιερώνει το Μουσείο Μπενάκη σαν πηγή έμπνευσης νέων δημιουργών, είναι να ανταποκρίνεται το Πωλητήριο στις προσδοκίες του εξαιρετικά διευρυμένου κοινού που επισκέπτεται καθημερινά το Μουσείο και ο κάθε επισκέπτης να φεύγει έχοντας πάρει μαζί του κάποιο ενθύμιο ή δώρο. Τα αντίγραφα φέρουν σφραγίδες γνησιότητας του Μουσείου Μπενάκη και του συνεργαζόμενου εργαστηρίου, ώστε να πιστοποιείται η ποιότητά τους και να επιβεβαιώνεται η ταυτότητά τους. Συνοδεύονται από δίγλωσση περιγραφή του μουσειακού αντικειμένου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ