Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανανεωμένο το Φεστιβάλ Καλαμάτας

Με την προβολή της ταινίας του Φίλιππου Κουτσαφτή «Αγέλαστος Πέτρα», αρχίζει την Κυριακή (9 μ.μ.) το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 28/10 και θα περιλάβει διεθνές διαγωνιστικό τμήμα για τις σπουδαστικές και πειραματικές ταινίες. Για το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής 309 ταινίες. Προκρίθηκαν 28, από τις οποίες 17 ξένες και 11 ελληνικές. Στο διαγωνιστικό τμήμα των πειραματικών ή σπουδαστικών ταινιών προκρίθηκαν 20 ταινίες (16 ξένες, 4 ελληνικές).

Το σχεδιασμό και την εκτέλεση της διοργάνωσης έχει ο γενικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κώστας Σκούρας, σε συνεργασία με τους Δημήτρη Χαρίτο, Πάνο Παπακυριακόπουλο, Δημήτρη Κολιοδήμο, Ανδρέα Παγουλάτο και Κλεώνη Φλέσσα. Πρόεδρος της 5μελούς κριτικής επιτροπής του διεθνούς τμήματος είναι ο Βέλγος σκηνοθέτης Λικ Ντε Χες και της 3μελούς του σπουδαστικού η σκηνοθέτρια Αννα Κεσίσογλου. Φέτος, τιμώμενη χώρα είναι το Βέλγιο και θα προβληθούν πέντε βελγικές ταινίες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, ακόμη, τιμητικά αφιερώματα στο σκηνοθέτη Σταύρο Ιωάννου και στον Ολλανδό ντοκιμαντερίστα Γιόρις Ιβενς.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα για την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και θα προβληθεί η διασωθείσα ταινία του ελληνικού βωβού κινηματογράφου «Οι περιπέτειες του Βιλάρ» του Ιωσήφ Χεπ, με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον πιανίστα Μηνά Αλεξιάδη.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις πραγματοποιείται και έκθεση έργων του ζωγράφου - χαράκτη Τάκη Κατσουλίδη, που θα διαρκέσει από τις 19- 28 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ