Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δισκογραφικές συναντήσεις

Λαϊκά τραγούδια, που γοητεύουν, παρηγορούν, ταξιδεύουν. Δεκαπέντε λαϊκές δημιουργίες του Τάσου Λένη και του Πάνου Φαλάρα, που συνθέτουν το υλικό του δίσκου "Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας" και φτάνουν στις ψυχές μέσα από τις ερμηνείες της Χαραλαμπίας (Χαρά Πομόνη), του Βασίλη Φωτόπουλου και του Κώστα Μακεδόνα,στο τραγούδι "Προσπερνάς". Το γνήσιο μελωδικό υλικό του Τ. Λένη ενορχήστρωσε ο Δημήτρης Μαργιολάς.

  • "Νερό κι αρμύρα", είναι ο τίτλος της πρώτης δισκογραφικής εμφάνισης του Βασίλη Παπαδόπουλου.Μια δουλιά - αποτέλεσμα, όπως λέει ο συνθέτης, "ψυχικής παρότρυνσης και περιπλάνησης μέσα στα μουσικά ακούσματα της ελληνικής παράδοσης που τον γαλούχησαν". Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Παντελής Θαλασσινός,η Αναστασία Μουτσάτσου και ο νέος τραγουδιστής Γιώργος Πενταράκος.Πρόκειται για ένα υλικό, που, αν και κινείται μέσα στα όρια του σύγχρονου ελληνικού ήχου, πατάει γερά στην παράδοση. Οι ενορχηστρώσεις λιτές και ο στίχος πρωταγωνιστής.
  • Αποτέλεσμα της συνεργασίας του Γκόραν Μπρέγκοβιτς με τον Γιώργο Νταλάρα αποτελεί ο δίσκος "Θεσσαλονίκη - Γιάννενα. Με δυο παπούτσια πάνινα". Οι γνώριμοι χάλκινοι ήχοι του "Βαλκάνιου" συνθέτη συναντούν τους στίχους των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, Μιχάλη Γκανά και Αντώνη Ανδρικάκη, προσφέροντας άλλοτε μπαλάντες και άλλοτε πολύ δυναμικά κομμάτια, που ερμηνεύει ο Γ. Νταλάρας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ