Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
PEPSICO ΗΒΗ
Στη Βουλή η πριμοδότηση των... απολύσεων

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τους αρμόδιους υπουργούς

Το κλείσιμο ακόμα μιας επιχείρησης, της PEPSICO ΗΒΗ, που αφήνει στο δρόμο 71 εργαζόμενους και μάλιστα με κρατική επιδότηση, προκειμένου να κατασκευάσει νέο εργοστάσιο στη Βοιωτία, φέρνουν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου.Οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς με ποια λογική επιδοτούνται οι ιδιώτες, που απλά μεταφέρουν από τη μια περιοχή της χώρας στην άλλη τις δραστηριότητές τους, εάν είναι νόμιμη και μάλιστα πριμοδοτούμενη η απόλυση 71 εργαζομένων και τι πρόκειται να γίνει και, τέλος, εάν η κυβέρνηση προτίθεται να αναθεωρήσει τη λογική της "ελεύθερης αγοράς", που αφήνει συντρίμμια στην ελληνική οικονομία. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

"Στη Θεσσαλονίκη άλλο ένα εργοστάσιο βάζει "λουκέτο" και μάλιστα με κρατική επιδότηση! Η PEPSICO ΗΒΗ, αφού επιδοτήθηκε με 2,5 δισ. δρχ. από το κράτος για να κατασκευάσει εργοστάσιο στη Βοιωτία, κλείνει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και πετάει στο δρόμο 71 εργαζόμενους. Ετσι, μετά την πρόσφατη περίπτωση του ΔΕΔΕΟΓΛΟΥ και δεκάδες άλλες που προηγήθηκαν, άλλη μια εταιρία επιδοτείται από το δημόσιο, για να δημιουργεί ανέργους στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, με ωμό και εκβιαστικό τρόπο αυτή η πολυεθνική επιχείρηση, γνωρίζοντας ότι κανένας δε θα δεχτεί να ξεσπιτωθεί, ζητάει από τους 71 εργαζόμενους να δηλώσουν αν θέλουν να μετατεθούν στο εργοστάσιο της Βοιωτίας και κρατάει για τον εαυτό της το δικαίωμα να αποφασίσει ποιους θα χρειαστεί στο νέο εργοστάσιο στα Οινόφυτα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. υπουργοί:

  • Με ποια λογική επιδοτούνται οι ιδιώτες, οι οποίοι απλά μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους από τη μια περιοχή της χώρας στην άλλη και τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή που "γκρεμίζει" εδώ, για να "κτίσει" παραπέρα;
  • Είναι νόμιμη και μάλιστα πριμοδοτούμενη η απόλυση των 71 εργαζομένων και τι πρόκειται να γίνει μ' αυτούς;
  • Είναι μέσα στις προθέσεις της κυβέρνησης να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στη λογική της αγοράς και του διαβόητου "ελεύθερου" ανταγωνισμού, που αφήνει συντρίμμια στην ελληνική οικονομία, να επεξεργαστεί και να στηρίξει κλαδικές πολιτικές, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη προς όφελος του λαού και ν' αντιμετωπιστεί η ανεργία;".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ