Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γιατί συμφέρουν οι μπίζνες στην Ελλάδα

Ο Γ. Παπαντωνίου κάλεσε από το Λονδίνο τους ξένους επιχειρηματίες να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, με δέλεαρ την αντιλαϊκή πολιτική

Ελάτε να κάνετε μπίζνες στην Ελλάδα και δε θα το... μετανιώσετε, καθώς η πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για σίγουρα και μεγάλα κέρδη! Αυτό είναι σε απλή μετάφραση το μήνυμα, που έστειλε για λογαριασμό της κυβέρνησης του "νέου" ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου,μιλώντας χτες στο Λονδίνο σε συνέδριο που οργάνωσαν οι Αγγλοι βιομήχανοι (Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών) με τίτλο "Η Ελλάδα στην επόμενη χιλιετία". Απευθυνόμενος στο εκλεκτό ακροατήριο - που αποτελούνταν από εκπροσώπους της βρετανικής βιομηχανίας, των βρετανικών και διεθνών οικονομικών ιδρυμάτων που έχουν έδρα το Λονδίνο - ο Γ. Παπαντωνίου μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Το βασικό και πιο πειστικό από τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε για να πείσει τους ξένους επιχειρηματίες ότι έχουν συμφέρον να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα, ήταν ότι η αντιλαϊκή οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει εξασφαλίσει τη στήριξη τόσο του ΣΕΒ όσο και της ΝΔ. Οπως είπε χαρακτηριστικά, στην Ελλάδα σήμερα επικρατεί κλίμα ευρείας πολιτικής συναίνεσης για τα κυβερνητικά οικονομικά μέτρα που αποσκοπούν στην ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Νομισματική Ενωση και πρόσθεσε με νόημα, ότι η εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών στην Ελλάδα (σ. σ. Ελλήνων και ξένων) κερδήθηκε μέσω της κυβερνητικής σταθερότητας και της σταθερότητας της εφαρμοζόμενης μακροοικονομικής πολιτικής!

Εχει δίκιο ο Γιάννος. Δεν είπε ψέματα. Και δε χρειάστηκε να επιχειρηματολογήσει και πολύ για να αποδείξει το ποιοι στηρίζουν την κυβέρνηση στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.Αδιάψευστος μάρτυρας οι ανταποκρίσεις των διεθνών πρακτορείων, για τις παρενέργειες που προκάλεσε η τροπολογία για τις ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων η δημόσια στήριξη που πρόσφεραν στην κυβέρνηση τόσο η ηγεσία του ΣΕΒ όσο και κορυφαία στελέχη της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ