Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σκηνικοί "δεσμοί"

Το έργο του Αθολ Φούγκαρντ "Δεσμά αίματος" παρουσιάζει η "Πράξη",στη Δεύτερη Σκηνή του "Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας".Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Μπάμπη Κολώνια,σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μυλωνά,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Βαφιά.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Δημήτρης Οικονόμου, Αλέξανδρος Μυλωνάς.Τα "Δεσμά αίματος" δίνουν θεατρική έκφραση σε μια ψυχολογική και οντολογική συνθήκη. Σε έναν από τους προλόγους του για το έργο, ο Φούγκαρντ γράφει: "Αν υπάρχει μια καταδίκη για τον άνθρωπο είναι αυτή: Υπάρχει κάποιος άλλος και υποφέρει και το νιώθω ότι υποφέρει, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Δε νιώθω αθώος. Ομως, πόσο ένοχος είμαι; Και ίσως μόνο η ενοχή δεν αρκεί. Ισως να είναι αμαρτία και μόνο ότι ζω. Ο Μόρις έχει υποφέρει γιατί προσπάθησε να περάσει για λευκός, γιατί δεν αποδέχεται τον εαυτό του, γιατί έχει αφεθεί σε απατηλά όνειρα".

  • Η τρίτη φετινή παραγωγή που ανεβαίνει στο "Μουσούρη" είναι η παράσταση του έργου "Μάκβεθ... με παντόφλες" του Τζον Κρίστοφερ Γουντ.Το έργο παρουσιάζεται στο μικρό θεατράκι, που ονομάζεται "Μουσούρη 3",σε μετάφραση Μιχάλη Παπαμιχάλη και Παναγιώτη Πασχίδη,σκηνοθεσία Μιχάλη Παπαμιχάλη,σκηνικά - κοστούμια Παναγιώτη Πασχίδη και μουσική επιμέλεια Σάββα Σάββα.Παίζουν: Μιχάλης Παπαμιχάλης και Εύη Στοϊδου.Στο "Μουσούρη" συνεχίζονται, επίσης, οι παραστάσεις των έργων "Κάτω από τη σκάλα",με τους Γιώργο Μιχαλακόπουλο και Γιώργο Μοσχίδη και "Να ζει κανείς ή να συζεί;",με τους Σύλβια Βενιζελέα, Παναγιώτη Βίτσικα, Δημήτρη Βογιατζή,κ.ά. ("Μουσούρη 2").
  • Το έργο της Λουίζ Πέιτζ "Σαλόνικα" παρουσιάζεται, στις 13 Φλεβάρη, από τη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου,σε μετάφραση Τάκη Καλφόπουλου,σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη,σκηνικά - κοστούμια Φίλιππου Παπαγεωργίου και μουσική Φίλιππου Τσαλαχούρη.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Νέλλη Αγγελίδου και Θέμις Μπαζάκα.
  • Το δεύτερο κύκλο των παραστάσεων αρχίζει, αύριο, στο "Αμόρε",το έργο της Ελενας Πέγκα "Βαλς Εξιτασιόν" μια συμπαραγωγή του "Θεάτρου του Νότου" και του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά και Εφης Θεοδώρου.Παίζουν: Μπέσσυ Μάλφα, Νίκος Ψαρράς, Κώστας Ζαχαράκης, Θάλεια Προκοπίου, Ακύλας Καραζήσης, Μαρία Κατσανδρή.Το έργο θα παίζεται μέχρι τις 22 Φλεβάρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ