Τετάρτη 11 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
"Πλώρη" για νέους αγώνες

Πανναυτεργατική σύσκεψη αύριο, με πρωτοβουλία ΠΕΜΕΝ - "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ". Οργή στο λιμάνι από τα αντιναυτεργατικά μέτρα κυβέρνησης - εφοπλιστών

"Πλώρη" για νέους αγώνες βάζουν οι ναυτεργάτες, ενάντια στα αντιναυτεργατικά μέτρα κυβέρνησης - εφοπλιστών και στο δουλεμπορικό κύκλωμα, διεκδικώντας ταυτόχρονα τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Την αρχή των κινητοποιήσεων αναμένεται ότι θα κηρύξει η πανναυτεργατική σύσκεψη, που διοργανώνουν αύριο στις 11 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΝΟ, η ΠΕΜΕΝ και ο "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".

Ηδη, συνδικαλιστές και ναυτεργάτες που συσπειρώνονται δίπλα στα δύο σωματεία, έχουν ριχτεί στη μάχη για την καλύτερη προετοιμασία της πανναυτεργατικής σύσκεψης, αλλά και των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν. Χτες, στις 7 το πρωί, έγιναν ξανά περιοδείες στα καράβια στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ στις 10 το πρωί οι συνδικαλιστές βρέθηκαν στα στέκια των ανέργων της Ακτής Μιαούλη, συζητώντας με τους άνεργους ναυτεργάτες. Αργότερα περιόδευσαν στον Οίκο Ναύτου. Ανάλογο είναι και το σημερινό πρόγραμμα, στο οποίο έχουν συμπεριληφθεί και περιοδείες στα συσσίτια, που διοργανώνουν εκκλησίες του Πειραιά για τους άνεργους ναυτεργάτες.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, τα δύο σωματεία επισημαίνουν: "Οι ναυτεργάτες δεν έχουν κανένα περιθώριο αναμονής", αφού ήδη, με τα αντιναυτεργατικά μέτρα του ΥΕΝ, οι ναυτεργάτες πετιούνται μαζικά έξω από τα καράβια, οι άνεργοι στοιβάζονται στην Ακτή Μιαούλη, ενώ τώρα θα τους αφαιρούνται και τα φυλλάδια! "Σε όλους τους τομείς προβάλλει το αδίστακτο πρόσωπο αυτής της πολιτικής", συνεχίζει η ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που έχουν εξαπολύσει εφοπλιστές - κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ενωση "όλοι οι ναυτεργάτες έχουν υποχρέωση να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας και να δώσουν το αγωνιστικό τους "παρών" ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τους εργάτες και τους αγρότες, με τους άλλους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, που συγκρούονται με αυτή την πολιτική, δίνοντας τη μάχη της επιβίωσης και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ