Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τριπλά εγκαίνια

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στην αίθουσα τέχνης "Ερση" (Κλεομένους 4), έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Κατσιμάρδου.Τα έργα του, απλά, καθημερινά αντικείμενα, ζωγραφισμένα ρεαλιστικά πάνω σε ξύλο, δημιουργούν μία ψευδαίσθηση της πραγματικότητας, καθώς το ξύλο με τα νερά και τις ιδιομορφίες του αποτελεί μέρος της εικόνας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 του Μάρτη.

  • Την ίδια μέρα, εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης "Τρίγωνο" (Δροσίνη και Δ. Κυριακού 16, Κηφισιά), έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Γαρουφαλή.Πρόκειται για ένα "διάλογο" με τα αντικείμενα. Εργα παρουσιασμένα με δεξιοτεχνία και με ένα μοναδικό φως, που αναδύεται μέσα από χαμηλές φωτιστικές κλίμακες. Μια "καθαρή ζωγραφική", που υποβάλλει το θεατή με τη λιτότητα των μέσων που χρησιμοποιεί ο ζωγράφος.
  • Τη Δευτέρα, στο Πνευματικό Κέντρο Αμαρουσίου (Παλαιό Δημαρχείο), εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Βλάχου.Πρόκειται για την πρόσφατη εικαστική της δημιουργία, 16 περίπου έργα (λάδια) με θέμα "Γραφικές γωνιές της Ελλάδας".Είναι μια ενότητα τοπίων, τοπίων μνήμης, από νησιά και ορεινά χωριά. Μια ευαίσθητη ματιά στην Ελλάδα και τις ομορφιές της που χάνονται. Στην Ελλάδα, που αλλοιώνεται και σβήνει από τη βάναυση εισβολή του μπετόν και της τεχνολογίας. Είναι η πρώτη φορά που η Κ. Βλάχου παρουσιάζει έργα της σε ατομική έκθεση, αν και η ενασχόλησή της με τη ζωγραφική ξεκινά από τα παιδικά της χρόνια. Κοντά στον παππού της (αγιογράφος) και στη μητέρα της (ζωγράφος),έκανε τα πρώτα της "βήματα" στον κόσμο των χρωμάτων. Μέχρι σήμερα έχει φιλοτεχνήσει σειρά έργων που αναφέρονται σε επίκαιρα και πανανθρώπινα ζητήματα: την ειρήνη, τη μητρότητα, τη φιλία κ. ά. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 22 του Φλεβάρη και θα λειτουργεί 10 πμ-10μμ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ