Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να αποκατασταθεί η Αγ. Μαρίνα Πηλίου

Την κακή κατάσταση του ναού της Αγίας Μαρίνας στην Κοινότητα Κισσού του Πηλίου,έφεραν στη Βουλή, με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού, οι βουλευτές του ΚΚΕΝίκος Γκατζής και Μπάμπης Αγγουράκης.

Οπως συγκεκριμένα αναφέρουν στην Ερώτηση, "ο ναός κτίστηκε τον 17ο αιώνα και έχει κριθεί διατηρητέο μνημείο της Ορθοδοξίας και του πηλιορείτικου πολιτισμού.Λόγω της ανεκτίμητης αξίας των αγιογραφιών - τοιχογραφιών, αλλά και λόγω της ιστορικής του σημασίας παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον".

Οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν ότι επί πολλά χρόνια η συνέχιση των εργασιών συντήρησης και αναστήλωσης του ιστορικού ναού απασχολεί την Κοινότητα Κισσού, αλλά και την ευρύτερη κοινωνία και καταγγέλλουν ότι "ύστερα από κάποιες εργασίες που έγιναν στο εσωτερικό του (καθαρισμός των τοιχογραφιών και του Τέμπλου και εργασίες στήριξης του περιβλήματος του ναού) οι εργασίες σταμάτησαν αναιτιολόγητα το 1978. Οι σκαλωσιές στο εσωτερικό παραμένουν από το 1980 και παρά την πιστοποίηση από την 7η Εφορεία Βυζαντινών Μνημείων της επείγουσας ανάγκης επισκευής του ναού με δαπάνη 10 εκατ. για το σύνολο των εργασιών, το πρόβλημα παραμένει".

Τέλος ρωτούν τον υπουργό Πολιτισμού: "Τι μέτρα θα πάρει για τη διάσωση του σπάνιου αυτού μνημείου; Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει χρηματοδοτήσει το υπουργείο τη συνέχιση των εργασιών συντήρησης του ναού;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ