Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλίο και γλώσσα
  • Οικονομικοτεχνικά στοιχεία της εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου περιέχει το βιβλίο του μελετητή - οικονομολόγου Γρηγόρη Ζώρζου "Περί τεχνικών Μεγάλου Αλεξάνδρου",που κυκλοφόρησε σε περιορισμένα αντίτυπα από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.Το βιβλίο αναφέρεται στο στράτευμα, στο ναυτικό, στα πλοία Ομήρου - Ησιόδου - Μ. Αλεξάνδρου, στο μηχανικό, στη ναυτιλιακή οικονομία, στις συμβάσεις έργου, στα εργολαβικά συμβόλαια, στις νομοθεσίες της Αλεξάνδρειας κ.ά. Περιγράφει τα επαγγέλματα, τα δημόσια τεχνικά έργα, τα όπλα και τους χρήστες τους, τη μυστική αστυνομία, τους θεσμούς, τα δημόσια έγγραφα, τις "εφημερίδες", τα πολιτιστικά δρώμενα κλπ. (Πληροφορίες στο ΤΕΕ, τηλ. 32.45.935).
  • Στο "Κέντρο Λόγου και Τέχνης 104" (Θεμιστοκλέους 104), σήμερα (8μμ) ο Μήτσος Κασόλας θα μιλήσει για το νέο μυθιστόρημά του "Αγγελίνα" (εκδόσεις "Καστανιώτη"), του οποίου θέμα είναι η Ελλάδα του χτες και του σήμερα. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Σοφία Ρούμπου, Μαρία Καβουκίδου,ενώ η σκηνοθέτρια Αγγελική Κασόλα (κόρη του) ανέκδοτα ποιήματά του από τη συλλογή "Ιδού εγώ ο αιώνας σας".
  • "...πάρεξ ελευθερία και γλώσσα", είναι το θέμα της ομιλίας του καθηγητή του Πανεπιστημίου και συγγραφέα Κώστα Ζουράρη, σήμερα (7.30μμ) στο μικρό αμφιθέατρο της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), την οποία οργανώνει ο "Οργανισμός για τη Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ